4 saker du måste ha till din bebis

4 saker du måste ha till din bebis

Det finns ett enormt utbud av produkter för bebisar. Många saker är sådana som föräldrar upptäcker längs vägen att de behöver, när behovet uppstår. Men det finns även saker som tveklöst kommer att komma till användning under den första tiden i barnets liv.

I den här artikeln listar jag 4 saker du måste ha till din bebis.

Barnvagn
Barnvagn måste du ha till din bebis

1. Barnvagn

Att komma ut i friska luften, att få röra på sig och att kunna transportera sitt barn, berikar livet enormt för alla nyblivna föräldrar.

Det ger även bebisen en chans att komma ut för att se och uppleva världen. De flesta föräldrar tar en barnvagn för givet, men föreställ dig ett liv utan en!

Bara att ta sig ut ur huset hade blivit ett jätteprojekt. Många duovagnar kommer dessutom med ett babyskydd, vilket ger möjlighet att fritt och tryggt kunna resa med det lilla barnet, när- och var som helst.

Det finns olika vagnar, anpassade för olika syften, så se till att sätta dig in i vilket typ av vagn som passar just dina behov. Många föräldrar hinner samla på sig flera vagnar med tiden, till exempel en extra resvagn, sport- eller cykelvagn.

Det är ingen brådska att skaffa allt sådant på en gång, du märker själv vilka behov just du kommer att ha. Däremot menar vi att en första vagn är ett absolut måste för att göra livet med bebis så mycket enklare, direkt från start.

Du kan läsa mer om barnvagnar i min artikel om just barnvagnar som du hittar här.

skötväska
Skötväska är bra för att samla alla prylar till din bebis

2. Skötväska

Som småbarnsförälder gäller det att alltid vara redo för det mesta. En bra skötväska är snygg, stilren och har plats för allt din bebis behöver ute på era äventyr.

Det finns många fina väskor som matchar nästan vilken vagn som helst så det är värt att leta lite efter en egen favorit.

I en skötväska ska det finnas plats för alla nödvändiga saker såsom:

  • Blöjor
  • Blöjpåsar
  • Ombyteskläder
  • Extra filt
  • Tvättservetter
  • Tuggleksaker / nappar

Utöver det kan det i en större modell finnas plats för lite extra saker, till exempel extrakläder till mamma, böcker, matsäck, smink och så vidare. Eftersom skötväskan hela tiden är med er, är den praktisk att både ha saker till barn och mamma i.

Alla som har erfarenhet av livet med småbarn vet hur stressig vardagen kan vara. Därför är en färdigpackad skötväska ett definitivt måste på vår lista av saker du måste ha, som förälder till en liten baby.

matstol
En matstol där din bebis äter är praktiskt och underlättar vardagen

3. Matstol

När barnet börjar lära sig att sitta upp själv, kommer det snart att kunna sitta med resten av familjen och äta vid matbordet. För att föräldrarna ska kunna ha händerna fria, utan att ha barnet i knät, är det väldigt smidigt med en bra matstol för barn.

En bra matstol ska hålla barnet säkert, så att det inte kan ramla ur eller välta stolen. Det ska även vara enkelt att hålla stolen ren, eftersom det definitivt kommer att kladdas en hel del med maten den första tiden.

Matstolar för barn kommer i många olika utformningar och är gjorda i olika material. Trä- eller plaststolar är vanligast. Vissa stolar är anpassade för de minsta barnen och det går att spänna fast barnet för maximal säkerhet.

Andra stolar är mer enkla i sin utformning och passar bäst för barn som har tränat upp sin balans ordentligt innan de sitter själva.

En bra barnstol kan användas i flera år, och skänker glädje till familjemiddagarna redan under barnets första år i livet. Därför har barnmatstolen en given plats på vår måste-ha-lista för alla småbarnshem.

spjälsäng
En spjälsäng där din bebis sover själv är bra för säkerheten

4. Spjälsäng

Alla behöver en trygg plats att sova på. Barn behöver en plats där de känner igen sig, och föräldrar behöver veta att barnet ligger bra och inte riskerar att ramla ur sängen eller göra sig illa.

Att tidigt skaffa en fast sovplats för barnet gör att ens hem känns välkomnande och redo för en snabbt växande liten bebis.

I början väljer många föräldrar att sova bredvid sitt barn på natten. Det underlättar också amning och ger trygghet att hela tiden vara nära sin bebis.

Trots det är det också många som redan från början skaffar en spjälsäng. Även jag har med det på min lista över de saker som behöver finnas i ett hem där en bebis ska växa.

Eftersom en baby sover vid många tillfällen under ett dygn, är det skönt att ha en trygg plats att lägga ner barnet när det har somnat.

Är barnet riktigt litet kan till exempel ett babynest placeras i spjälsängen för en maximalt bekväm och säker sovplats. När barnet börjar bli lite större kan man börja prova att låta barnet sova själv på natten också.

Det brukar variera när barnet, och mamman för den delen, är redo att ta det steget. Känn ingen stress, utan njut av den mysiga tiden med din bebis, men ha spjälsängen redo för det gör livet så mycket enklare när barnet har en färdig sovplats att ligga i.

Jag hoppas att mina tips hjälper dig att komma igång med det underbara mammalivet och göra det till en naturlig del av din vardag, snabbt.

Och som alltid, kom ihåg att njuta!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

×