bugaboo fox test

Bugaboo Fox test och recension

Jag har fått många frågor om barnvagnen Bugaboo Fox från er läsare genom e-post och Instagram, och här kommer ett detaljerat test och recension om Bugaboo Fox. Jag vet att det har tagit tid, men bättre sent än aldrig 😉

Det har kommit en ny version av Bugaboo Fox, den heter Bugaboo Fox2. Jag har recenserat barnvagnen Bugaboo Fox2 här.

Kortfattat om Bugaboo Fox

En elegant prisbelönad och lyxig barnvagn, den eleganta Fox är Bugaboos lättaste barnvagn för vardagsbruk.

Vackert utformad med anpassningsbara färger på tyget och en väl tilltagen liggdel – första gången kan det vara lite knepigt att byta från liggdel till sittdel, men eftersom det inte görs så ofta så ser jag inget problem i det.

Viktiga funktioner hos Bugaboo Fox

Lämplig att användas för:Nyfödd och upp till 17 kg
Typ av vagn:Terräng
Vikt:9,9 kg
Resekompatibel:Ja
Total kostnadMed full utrustning från 12 720 kr

Köp Bugaboo Fox 3 hos Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Vad är Bugaboo?

Bugaboo är ett varumärke som knappt behöver någon introduktion, som ett av de mest populära märkena på marknaden känner de flesta föräldrar till det.

Det nederländska varumärket är placerat i topp på denna tuffa marknad och ses som det ultimata valet inom valet av vagnar för stadsmiljös.

Bugaboo använder djur i sina modellnamn så som Cameleon, Donkey, Buffalo och Bee, den senaste Fox har blivit användarnas favorit.

Som nästa generations barnvagn för Bugaboo lovar modellen Fox “den bästa körupplevelsen hittills” och fantastiska möjligheter till att anpassa vagnen.

Vad som ingår i Bugaboo Fox Standrdpaket
Vad som ingår i Bugaboo Fox Standardpaket

Hur kompakt är Bugaboo Fox?

Mycket. Foxen har ett sätt att vika ihop den i en del, då den dessutom kan stå fristående. Det är även möjligt att vika ihop den i två separata delar, men fortfarande så kan den vara självstående.

Är det lätt att fälla ihop Bugaboo Fox?

Ja. Bugaboo säger själva att Foxen har ett sätt att vika ihop den med en hand, dock så underlättar det med två händer!

Knapparna för att fälla ihop vagnen är de samma som alla andra vagnar i Bugaboo familjen. Ramen kollapsar intuitivt när du trycker och drar i fliken på vardera sidan av handtaget. Den fälls genialt med det vändbara sätet i båda positionerna.

Är Bugaboo Fox lätt att fälla ut?

Bugaboo Fox har ett låssystem på insidan av ramen. Du vrider lätt på låset och växlar till upplåsningsläge. När du lyfter handtaget öppnas det intuitivt och låses snabbt på plats. När du trycker ner på det fasta handtaget öppnas sedan framhjulen och fälls ut fullständigt. Se filmen nedan så ser du hur smidigt det är.

Bugaboo Fox Förvaring

Hur lätt är det att förvara Bugaboo Fox?

Självstående i alla konfigurationer gör Bugaboo Fox till en hit för förvaring. För att fälla ihop vagnen med liggdel eller sittdel och slänga in den i bagageutrymmet löser man på några sekunder.

Är det lämpligt att använda Bugaboo Fox för nyfödda?

Ja med liggdelen. Bugaboos liggdel är en av de längre på marknaden med sina 90 cm, så att du kan använda denna så länge som ca 6-9 månader, detta naturligtvis förutsatt att ditt barn gillar att ligga där. Maximal vikt för ett barn i liggdelen är 9 kg.

Från och med 6 månader kan du om du vill sätta  bebisen i sittdelen.

När det väl är dags att byta från liggdel till sittdel så kan det vara lite komplicerat för en ny användare av Bugaboo Fox. Så var inte stressad eller i tidsnöd när du skall byta.

Bugaboo-Fox-Liggdelstyg

Hur är förvaringskorgen?

Under barnvagnen finns det en korg som mäter över hela undersidan. Den rymmer en hel del, och du får enkelt plats med lite leksaker samt lite varor från den dagliga handelsrundan i din lokala butik.

Det finns två inre förvaringsfickor som är perfekta för att förvara mindre föremål som din mobil eller för att ha med sig våtservetter, napp eller några blöjor.

Är Bugaboo Fox lätt i vikt?

Foxen är inte för tung och är tillräckligt lätt att bära med hela ramen. Med sina 9,5 kg är den lättare än några av dess konkurrenter, men inte alla.

Hur är Bugaboo Fox att använda i parker, över rötter, uppför kullar samt i snö?

Bugaboo säger att Fox är den bästa modellen för att köra, hittills. Med en ny hjulupphängning och en ny centralfästeupphängning gör denna barnvagn smidig även vid ojämn körning.

När man kör den på leriga vägar eller i snö så ändrar man enkelt hjulen så de låser sig och bara pekar framåt, detta gör att vagnen enkelt rullar även på jobbiga underlag utan något direkt motstånd.

Köp Bugaboo Fox på Babyshop

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Hur fungerar Bugaboo Fox som en statsvagn?

Helt perfekt. Denna vagn är som gjord för stadsmiljö, du rör dig så enkelt och friktionsfritt i shoppingcenter och i trånga gångar, trottoarer och övergångsställen.

Där en del barnvagnar kan rycka till på sänkta kantstenar jobbar Foxen lätt över sänkta kantstenar utan att behöva använda någon muskel alls.

För att komma över högre kantstenar måste du lägga lite vikt på handtaget, men det behöver du på alla barnvagnar! På bussen, parkerad i trånga utrymmen, kan den sticka ut lite då handtaget tar plats. Men det fixar du enkelt genom att sänka styret så långt ner som möjligt.

bugaboo fox i uppförsbacke

Ger Bugaboo Fox bra valuta för pengarna?

Bugaboo Fox är ingen budgetvagn utan är en lyxig vagn med bra stabilitet. Vissa budgetvagnar kostar lika mycket som bara aluminiumramen.

Men även om detta är en relativt dyr vagn så får du med många tillbehör när du köper hela paketet samt att detta är en vagn som garanterat kommer ha ett bra andrahandsvärde vilket är viktigt att tänka på när du köper en ny vagn.

Är det värt att styla/efteranpassa Bugaboo Fox?

Nej, grundutförandet av Bugaboo Fox räcker gott och väl. Det är lite som med en bil, om du vill förbättra eller snygga till vissa funktioner. Men för att göra vagnen snyggare i dina favoritfärger och du har råd, varför inte?

Är Bugaboo Fox enkel att resa med?

Ja. Med adaptrar för babyskydden Maxi-Cosi, Peg-Perego, Britax och Chicco gör att du enkelt kan använda din favoritbarnstol tillsammans med Bugaboo Fox.

bugaboo fox position sittdelÄr storleken för sittdelen bra?

Ja. Bugaboo har genomgående bra sittdelar i alla modeller och så gäller även Bugaboo Fox. De är bekväma, väl vadderade och stora.

Är Bugaboo Fox bra om jag är lång?

Den maximala höjden på Bugaboo Fox är bra. Jag har pratat med längre personer som efter att ha testat Foxen under en tid inte har mycket att klaga över.

Du kan hitta bättre vagnar om du är extremt lång, men för den lite längre personen, inte extremt, passat Bugaboo Fox bra.

Bugaboo Fox , justerbart styre

Är Bugaboo Fox enkel att hålla ren och tvätta?

De flesta delar av Bugaboo Fox är alla avtagbara och tvättbara i maskin vid 30 grader. Glöm inte att ta ut skummet i sittduken innan du tvättar, eftersom det inte kommer att klara sig i en maskintvätt, och torktumla inte!

Skummet ska rengöras med en fuktig trasa, samma som med ram / chassi, kundvagn, hjul, regntäcke, madrass och grepp.

Spraya gärna hjulen lite då och då med smörjande medel, efter att du gjort rent dem från grus och smuts.

Vem skulle Bugaboo Fox vara mest användbar för?

För föräldrar i förorten, eller stadsbor där livsstilen kombineras mellan bil och promenader. Bugaboo Fox går bra att pendla med, men den är inte smidig om du skall upp och ner i tunnelbanan varje dag.

Bugaboo Fox Stellar

Kan taket användas som solskydd?

Ja. Taket är vattenavvisande, erbjuder UPF50 + -skydd och är helt utdragbar tack vare den gömda blixtlåsöppningen på baksidan av huven. Den är tillräckligt stor och har en bra täckning för att hålla solljus borta.

Hur är däcken på Bugaboo Fox?

Däcken är utmärkta för torra terränguttag men ibland på en regnig, lerig dag i parken kan det vara lite svårt att dra vagnen framåt. Hjulen blir i princip lite tilltäppta av lera då det inte finns tillräckligt med mellanrum mellan däcket och de andra delarna.

Däcken fungerar även bra i snö och har ett bra fäste tillsammans med att du kan tvinga hjulen i en position rakt fram.

Är bromsarna på Bugaboo Fox enkla att använda?

Ja. Det är enkelt. De är tydliga, uppenbara och enkla att använda – du hör alltid ett klart klick. Den kan tillfälligt rulla framåt för att klicka på plats, men du har alltid den lugnande röda indikatorn som visar att bromsen är i.

Bugaboo Fox Broms

Passar Bugaboo Fox i bagagerummet i bilen?

Detta beror naturligtvis på vilken bil du har, men om du har en normal bil med ett normalt bagageutrymme så kommer den garanterat passa. Detta då den i ett fullt ihopfällbart läge blir väldigt platt.

Bugaboo Fox Fälla ihop till bilen

Vad finns i paketet när man köper Bugaboo Fox?

  • Basbox inklusive chassit
  • Ram
  • Liggdel
  • Handtag
  • Regnskydd

Vilka tillbehör finns tillgängliga?

Vad?Pris:Köpa:
Skötesväska559 krKöp här
Sittdyna i ull1219 krKöp här
Smartphonehållare389 krKöp här
Snacksbricka509 krKöp här
Breezy Sun Canopy:799 krKöp här
Navkapslar:280 krKöp här
Canopy599 krKöp här
Sittdel890 krKöp här
Mugghållare309 krKöp här
Wheelboard1180 krKöp här
Maxi-Cosi babyskydd509 krKöp här
Sittfoder:659 krKöp här
Parasoll:509 krKöp här

Så vad tycker jag om Bugaboo Fox?

Detta är en av de bättre och smidigare barnvagnar jag har använt. Den ger ett genuint intryck och kvalitet. Detta är en barnvagn som håller i många år och garanterat dessutom kommer att ha ett bra andrahandsvärde vilket gör att du får tillbaka en del av inköpspriset efter att ditt/dina barn växt ur vagnen.

One Comment

  • En supervagn, kan bara hålla med. Är så nöjd med mitt köp, även om det var ganska länge sedan! 🙂

    Reply

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

×