UPPAbaby Vista V2 - Recension

UPPAbaby Vista V2 recension 2023 | Komplett barnvagnsrecension med test och betyg

UPPAbaby Vista V2 är en mångsidig och elegant duo barnvagn, som kan göras om från enkel till dubbel, och erbjuder sömlös körning över alla sorters terräng med utmärkt stabilitet och förvaring. UPPbaby Vista V2 är en bra barnvagn som har förbättras sedan dess tidigare modell UPPAbaby Vista.

Fördelar:

 • Alla hjul har bra fjädring för all sorts terräng
 • Det finns en stor korg
 • Flera sittkonfigurationer
 • En liggdel som är lämplig även för nattsömn, och kan fällas ihop med sitsen fastsatt.
 • Vagnen kan enkelt göras om för två barn eller barn + spädbarn

Nackdelar:

 • Stor (i längd) när den är hopfälld
 • Vagnen är relativt tung

UPPAbaby Vista V2 kom i februari 2020 och är den nyaste versionen i Vista-serien som du säkert hört talas om, och säkerligen sett en och annan vagn från.

Den har några smarta förbättringar som ett nytt solskydd och en enklare sele, men det är inte en så värst dramatisk skillnad från ursprungsmodellen med sin enormt populära design som i allmänhet är omtyckt av både föräldrar och experter som en utmärkt barnvagn.

UPPAbaby Vista V2 hör till de dyrare prisklasserna för sittvagn med liggdel, men är en lyxig, och något prålig barnvagn, som är riktigt välgjord med material av hög kvalitet.

Det är verkligen en snygg design, den är enkel att styra, och är idealisk för föräldrar med tvillingar eller som tänkt få fler barn.

UPPABaby Vista Syskonvagn

Tack vare att den kan expandera till en syskonvagn eller dubbelvagn, och dess kopiösa sittkonfigurationer – en av Vistas främsta egenskaper – är den perfekt för familjer med en nyfödd bäbis och ett småbarn eller två småbarn som åker ihop. Det går till och med att lägga till en åkbräda för ett tredje barn om du vill det

Köp UPPAbaby Vista V2 på Babyshop

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Bästa pris på Bonti: 13 499 kr

Babybutiken Bonti säljer UPPAbaby Vista V2, och rekommenderas om du inte finner vad du letar efter på Bonti. Där får du fri frakt samt och andra bra saker som ingår.

Mina första intryck av UPPAbaby Vista 2

Direkt när jag tog ur den ur lådan kunde jag se att det här var en premiumprodukt – sittdelen och liggdelen låg i varsin tygpåse och allt var noggrant skyddat i förpackningen. Inuti lådan fanns en liggdel för ett spädbarn, en sits för sittvagnen och olika tillbehör inklusive ett regnskydd, solskydd och insektsnät.

uppababy vista v2 dubbel
uppababy vista v2 dubbel

Lätt att sätta ihop

Det är ganska intuitivt, allt klickas i smidigt, men instruktionerna kan vara lite svåra att förstå – det finns bara bilder, inga ord – och det kan vara frustrerande ibland. Sammantaget tog den cirka 15 minuter att montera. Andra tillbehör till UPPAbaby Vista V2 säljs separat och tar några minuter att montera.

Lämplig ålder för UPPAbaby Vista V2

Vista V2 kan användas från födseln med liggdelen (som är inkluderad) fram tills barnet nått en vikt på 9 kg eller när de kan trycka sig upp på händer och knän, och från 6 månader till 22 kg med sittdelen.

UPPAbaby Vista V2 - Video hur du kommer igång

Skillnader mellan UPPAbaby Vista V2 och UPPAbaby Vista

Ett antal finjusteringar har gjorts för Vista V2 från originalversionen, som alla bara gör vad som redan var en utmärkt barnvagn till en ännu bättre sådan. För det första har V2 mer utrymme i sittdelen – fotstödet är två och en halv cm större och ryggstödet lika mycket längre.

Suffletten kan nu göras längre genom att öppna upp en extra del med blixtlås, som erbjuder utmärkt extra skydd för barnet. Den har även ett tittut-fönster, som också fungerar som ventilation.

Selen har också moderniserats – den behöver inte trädas om, vilket gör den lättare att justera.

En av de viktigaste uppdateringarna är att V2 erbjuder en ännu mjukare åktur än tidigare med nya hjul och förbättrad fjädring. Det finns nya färgade låsindikatorer på framhjulen och vagnen finns tillgänglig i ett brett utbud av ännu fler färger.

Korgen är fortfarande en av de största på marknaden, men den har nu en snyggare design, plus en extra sidficka.

UPPAbaby Vista V2 färger
UPPAbaby Vista V2 färger

Köp UPPAbaby Vista V2 på Babyshop

 Bonti säljer UPPAbaby Vista V2 är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti

Skillnader mellan UPPAbaby Vista V2 och UPPAbaby Cruz V2

Vista V2 är något lättare att manövrera än Cruz V2 på grund av dess större hjul och bättre fjädring. Den är också tyngre, bredare och dyrare.

Den viktigaste skillnaden är dock att Vista kan omvandlas till en dubbel barnvagn med en andra sits, medan Cruz V2 endast är utformad för ett barn. Till skillnad från Cruz ingår en liggdel som passar för nattsömn också i priset för Vista-modellen.

UPPAbaby Vista V2 jämfört med andra barnvagnar i samma prisklass

När det kommer till premiumnivån för barnvagnar är iCandy Peach en nära konkurrent till Vista V2. Den har ungefär samma pris som Vista V2 och med 14,2 kg (för enkelsitskonfigurationen) väger den bara lite mer, och precis som Vista V2 kan den anpassas till en dubbelvagn.

Den kan stoltsera med en enhändig hopfällning (något som Vista V2 inte har) och har en högre max vikt på 25 kg, men är bara 52 cm, vilket är smalare än Vista V2:s 65 cm. ICandy Peachs korg, som även om den inte kan konkurrera med Vista V2:s betydande kapacitet på 13,6 kg, har en respektabel gräns på 10 kg.

En annan enkel-till-dubbelvagn i en liknande prisklass är Bugaboo Donkey 3. Med Donkey 3 kan man ha barnen bredvid varandra, jämfört med Vista V2 där ena barnet sitter framför det andra, men du måste betala för en extra sits eller liggdel.

Joolzs dubbla barnvagn, Geo2, är också en nära rival med sitt snygga utseende och smarta teknik som gör det möjligt att gå från en enkel till dubbel barnvagn. Den är billigare än Vista V2 och säljs med allt som behövs för att göra om vagnen till en dubbelvagn.

UPPAbaby Vista V2 gå med vagn
UPPAbaby Vista V2 gå med vagn

Liggdelens bekvämlighet

Sedan Vista först kom har jag hört så många föräldrar ge höga beröm för barnvagnens liggdel, och jag kan verkligen bekräfta hur bekväm, snygg och säker den är.

Madrassplattan är perforerad, andningsbar och avtagbar (perfekt för rengöring) och UPPAbaby säger att den är säker för nattsömnen, vilket är riktigt praktiskt för mig som ofta reser med min vagn.

Under de varmare månaderna finns det en smart kardborreflik vid liggdelens bas för extra luftcirkulation och du kan dra för ett utdragbart solskydd med UPF50+ mellan suffletten och täcket.

Den väger 4kg, så det fungerar bra med en liten baby, men det börjar blir tyngre nu när min yngsta har blivit lite äldre.

Ta bort UPPAbaby Vista V2 från ramen

Liggdelen är en dröm att använda. I alla fall när du hittat knappen längst upp, som tar bort den från chassit. Pinsamt nog tog det oss tre personer och en bra stund att lista ut det, eftersom vi var ute med vagnen och inte hade tagit med instruktionsboken.

Allt du gör är att trycka in och skjuta på knappen och i en supersmidig rörelse kan du lyfta av liggdelen från chassit. Dessutom kan du göra det med en hand, till skillnad från vissa jämförbara barnvagnar (t.ex. Bugaboo Donkey 3) där du måste trycka på flera knappar samtidigt.

UPPAbaby Vista V2 liggdel
UPPAbaby Vista V2 liggdel

Sittdelens bekvämlighet på UPPAbaby Vista V2.

Sittdelen är utmärkt – den går att torka av lätt och funkar hela vägen upp till 22 kg (ca 4 till 5 år). Nytt för 2020 är att V2-Modellen är rymligare för växande småbarn och innehåller en förbättrad sele som är mycket lätt att justera tack vare att den inte behöver trädas om hela tiden.

Den enda nackdelen är att axel- och midjeremmarna sitter ihop, vilket innebär att om ditt barn vrider sig ur axelremmen, har de också tagit sig ur remmarna för benen.

Mitt barn älskar att sitta högt uppe i denna vagn och hålla fast vid stödstången, eftersom han härmar mig när vi är ute och går. En annan bra funktion är hur snabbt sitsen kan vändas för att antingen vara vänd mot världen eller föräldern (men du måste lyfta ur barnet om du ska vända på sitsen)

Att luta sitsen bakåt är enkelt och smidigt och görs med en hand, men om du lutar sitsen så höjs fotstödet och åtminstone min fyraåring tycktes inte sova lika bekvämt som han skulle kunna göra på grund av det.

UPPAbaby Vista V2 i rosa
UPPAbaby Vista V2 i rosa

Att köra och styra vagnen

Att köra och styra vagnen hade inte kunnat vara enklare. Det är förmodligen den bästa barnvagnen jag har testat när det gäller att hantera all möjlig terräng. Den känns lika stabilt med bäbisen, som den gör med det lite större barnet, och båda tillsammans.

Även med två barn i är den lätt att svänga med en hand, och den känns verkligen robust och välbyggd. Jag tog den över trädrötter i skogen, över hål i vägen, uppför trottoarkanter, genom långt gräs – och den här barnvagnen hade inga problem alls.

Fjädringen gör den supersmidig för dina barn också. Detta kan ju dock vara negativt om ditt barn, som mina, faktiskt gillar att somna in till alla gupp och hopp som vanliga vagnar gör!

Tidigare modeller av Vista har hyllats för sin mjuka åktur av nästan alla föräldrar som testat den, och V2 tar detta till nästa nivå med nya hjul och en ram som har omdesignats med ett fiffigt fjädringssystem.

Att fälla ihop UPPAbaby Vista V2 med sitsen fastsatt.

För att fälla ihop UPPAbaby Vista V2 i enkelläge med sitsen fastsatt gör du så här:

 • Se till att bromsen är på
 • Dra ut styrstången till dess högsta läge
 • Luta sitsen till det näst mest upprätta läget, framåtvänt
 • Dra uppåt på de två utlösarna och rotera styrstången mot marken

Du kan också fälla ihop den i tandemläge med två sitsar som är fästa på samma sätt, förutsatt att båda sitsarna är framåtvända och att benstödet på huvudsätet är tillbakafällt.

UPPAbaby Vista V2 handtag
UPPAbaby Vista V2 handtag

Ganska enkel att fälla ihop

Jag tyckte inte att det här var det mest intuitiva hopfällningssystemet, men det är lätt att vänja sig och smidigt när du lärt dig.

I jämförelse med sina konkurrenter är det nog bara iCandy Peach som kan slå Vista V2, eftersom den har en enkel enhändig hopfällning som många har sagt är väldigt lätt att få kläm på.

Storlek när den är hopfälld

Denna barnvagn designades i USA och det kan väl måhända innebära att den har bra kvalitet, men den är också byggd för stora amerikanska bilar (och amerikanska hem kan jag tänka mig) – när den är hopfälld är den fortfarande ganska stor, 44 x 65,3 x 84,5 cm. Detta gällde även för Vistas originalversion.

Vista V2 är fristående, men jag förvarade vagnen på sin sida hemma – annars är det som att ha ett litet rymdskepp i vardagsrummet när den är helt utfälld. Den kan stå själv, men jag tyckte det var säkrare att låta den ligga på sidan, eftersom mitt barn lätt kunde knuffa och välta den när den var upprätt.

UPPAbaby Vista V2 ihopfälld
UPPAbaby Vista V2 ihopfälld

Att få plats med UPPAbaby Vista V2 i bagageutrymmet

Med sittdelen på gick UPPAbaby Vista V2 bara knappt in i min lilla Ford Fiesta, och vi var tvungna att sätta den i framsätet på min väns Vauxhall Corsa för att kunna frakta den.

Det är möjligt att ta bort sitsen, liggdelen och hjulen, lasta av allt i vagnens förvaringsfack, men det är mycket jobb jämfört med mindre vagnar som får plats utan att behöva ta isär något.

Den är också tung att lyfta – väger 12,4 kg med alla delar fastsatta – mer än handbagaget får väga på ett flygplan (10 kg) Om du har en mindre stadsbil som jag, kan storleken på denna barnvagn vara ett problem.

Vagnens bredd

Bredden på Vistas barnvagnar är nog det jag hört mest klagomål om, och ja, den är bred med sina 65,3 cm, men jag har inte stött på en dörr som jag inte kunde komma igenom. Jag lyckades också ta mig genom bussen med relativ lätthet, och jag gillar faktiskt hur mycket utrymme mitt barn får.

Att använda UPPAbaby Vista V2 på kollektivtrafiken

Det går inte att förneka att det här är en stor vagn – faktiskt bredare än alla sina närmaste konkurrenter, men jag lyckades få plats med min Vista V2 på barnvagnsområdet på bussen, så jag kan inte säga att den för stor.

Men när en annan vagn gick på blev det riktigt trångt, och jag kände att jag var tvungen att be om ursäkt för mitt lilla rymdskepp.

Den är också svår att lyfta ombord på tunnelbanan eftersom den är så skrymmande (speciellt när den används som en dubbelvagn) – du behöver definitivt hjälp med detta.

Köp UPPAbaby Vista V2 på Babyshop

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Chassit på UPPAbaby Vista V2

Chassit är gjort av en snygg matt krom som ser tåligt men ändå elegant ut – det känns robust och repas inte särskilt lätt.

Justering av styrstången

Styrstången är väldigt bekväm och mjuk, och funkar bra för långa promenader. Den kan också höjas mycket högt, vilket är bra för min partner som är över 180 cm.

Längre föräldrar kommer också att uppskatta de högre monteringsadaptrarna för sittdelen – min partner kan enkelt ställa in sitsen högre för att interagera bättre med vårt barn.

Skydd med huven på sitsen

Det stora solskyddet är mycket bra – definitivt ett av de mest omfattande på marknaden, med utmärkt skydd för sol och regn (om du har glömt regnskyddet!). Det finns ett användbart titthål och en ventil också.

Hjulen på UPPAbaby Vista V2

Hjulen på barnvagnen presterar fantastisk bra. De är nya och förbättrade för just Vista V2, större än tidigare modeller och klarar lätt all typ av terräng. De är också mjukare än den ursprungliga modellen, vilket minimerar vibrationer när de rullar omkring på stan.

Bromsarnas effektivitet

Bromsarna håller riktigt bra, men de kan vara knepiga att komma loss från – du behöver nästan flytta vagnen med handtaget för att de ska släppa taget.

Förvaringskorgen

Vista, som modell, är mycket känd för sin otroliga korg – en av de största, om inte den största på marknaden, den slår alla andra lyxvagnar med hästlängder. Många föräldrar jag pratat med om vagnen riktigt älskar hur mycket de kan få plats med, vilket gör den mycket användbar för en shoppingtur.

Den maximala kapaciteten är hela 13 kg. För 2020 har V2-modellen fått en uppdaterad korg med en snyggare design och även lagt till fickor, så att du praktiskt kan gömma undan sånt du kan behöva.

UPPAbaby Vista V2 korg
UPPAbaby Vista V2 korg

Lådans innehåll

 • Ramen
 • Liggdel för spädbarn
 • Sittdel
 • Tygväska
 • Hjul
 • Regnskydd
 • Solskydd
 • Insektsnät

Extra tillbehör att köpa för UPPAbaby Vista V2

Det finns många tillbehör du kan köpa, inklusive en resväska, skydd till sittdelen, liggdelsstativ (som smart kan omvandlas till en tvättkorg senare), mugghållare och åkbräda.

Du kan också köpa adaptrar för att fästa din egen bilbarnstol på ramen. Vista V2 är kompatibel med UPPAbabys Mesa i-Size bilbarnstol samt utvalda Maxi-Cosi, Cybex och BeSafe bilbarnstolar (se hela listan här).

En bra butik för alla tillbehör är Bonti, de har ett brett utbud av tillbehör till UPPAbaby Vista V2.

UPPAbaby Vista V2 bilbarnstol
UPPAbaby Vista V2 bilbarnstol
UPPAbaby Vista V2 säng
UPPAbaby Vista V2 tillbehör för säng

Vad jag önskar att jag vetat innan jag skaffade denna barnvagn

Dess robusta ram gör den till en dröm för promenader, men det betyder också att den är stor och att förvara den kan vara knepigt för folk som bor i en liten lägenhet. Den är också tung, vilket inte gör den särskilt idealisk för föräldrar som måste upp- och nerför trappor varje dag.

Det sagt är det ju dock en enkel-till-dubbel barnvagn, så storleken är nog att förvänta, eftersom den måste kunna klara av två barn. Om du letar efter något som är lättare att köra och förvara är UPPAbaby Cruz V2 också ett bra alternativ.

Mitt betyg till UPPAbaby Vista V2:

UPPAbaby Vista V2 – Värde för pengarna

Priset hör till den övre änden av skalan, och det är en investering – som sagt, det är en perfekt vagn för folk som gillar att planera framåt. För oss som hoppas få en större familj i framtiden var UPPAbaby Vista V2 väl värt pengarna.

Dess hållbara ram är gjord för att stå sig genom tiderna, så det är ingen tvekan om att den skulle räcka till för ett, två eller ännu fler barn.

Livslängden är en sak, men den klarar sig gott mot andra liknande barnvagnar på marknaden även med denna faktor borträknad – fantastisk styrning, en bekväm sits, och utmärkt förvaring gör den till ett köp väl värt pengarna.

UPPAbaby Vista V2 resesystem
UPPAbaby Vista V2 resesystem

Mina slutord om barnvagnen UPPAbaby Vista V2

Perfekt för växande familjer som älskar att vara utomhus. UPPAbaby Vista V2 är en anpassningsbar, smart och välgjord barnvagn.

Medan dess rejäla storlek och vikt betyder att den inte är rätt för alla, är dessa negativa faktorer väl motbalanserade av dess utmärkta stabilitet, förvaring och fantastiskt jämn körning över nästan all terräng. Dessutom har den ett stort utbud av dubbla sittplatsalternativ för när din familj växer.

Köp UPPAbaby Vista V2 på Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Bästa pris på Bonti: 13 499 kr

Babybutiken Bonti säljer UPPAbaby Vista V2, och rekommenderas om du inte finner vad du letar efter på Bonti. Där får du fri frakt samt och andra bra saker som ingår.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

×