Elbil för barn 2023

Att köra bil kan vara en mycket rolig och spännande upplevelse, inte bara för vuxna utan även för barn. Det ger känslan av frihet och äventyr till vem som helst som sitter bakom ratten. För barn kan det vara ett perfekt sätt att hjälpa dem att lära sig och utveckla sina körfärdigheter.

Denna artikel uppdateras senast i Februari 2023.

Att leka med bilar kan också hjälpa barnets känslomässiga och sociala utveckling. Inte konstigt att elbilar för barn är en så stor hit just nu, och speciellt varje år när våren kommer smygande.

En elbil för barn är ett väldigt bra alternativ för föräldrar som vill hitta den perfekta leksaken för sina barn. Eldrivna bilar för barn är fantastiska presenter för alla tillfällen.

Marknaden för elbilar för barn är inte som förr. Tiderna har förändrats och de bästa elbilarna för barn är nu överkomliga rent prismässigt. De är också mycket roliga och de kan vara en inspirerande present till barn i alla olika åldrar.

Både pojkar och flickor kan bli kära i dessa bilar. Det finns allt från självdrivna bilar som barnet kör själv till fjärrkontrollerade elbilar som körs av föräldrarna en bit ifrån bilen, detta kan vara bra om du vill uppleva extra säkerhet. Det finns det många alternativ att välja bland.

barn har kul med elbil

Hur man väljer den bästa elbilen för barn 2023

Att välja den bästa elbilen för barn är faktiskt ett viktigt beslut. Alla bilar är åtminstone olika på det sätt de ser ut även om de kan ha samma funktioner. Förutom att elbilar för barn är roliga kan de även variera i hur rörliga de här och vad de passar till för behov. Det är därför du som förälder kan börja med följande egenskaper när du fattar beslut om att välja rätt elbil för barn.

Vikt och antal passagerare i elbil för barn

Vikten en bil klarar är bland dess viktigaste funktioner som du skall titta på. Med vikt som bilen kan hantera menas förarens faktiska vikt och om det finns en eventuell passagerare.

Några av de bästa bilarna på marknaden hanterar mellan 45 kg och 60 kg kg vikt. Detta kan inkludera två barn med en ålder upp till 8 år. Andra bilar kan bara hantera ett barn, då det bara finns en sittplats.

Toppfart för elbil för barn

Alla barn är intresserade av bilens topphastighet. De flesta bilar håller samma fart, men det skiljer lite mellan olika modeller. De flesta bilar är tillverkade med en toppfart på 8 km/h. Om bilen är lättare kan den till och med komma upp i en toppfart på 10 km/h.

Detta är ofta tillräckligt för att barnen skall uppleva det som en ganska snabb upplevesle. Men bilarna kan även ha en lägre körhastighet, runt 4 km/h. Detta är främst lämpligt för att köra runt hinder eller när barnet parkerar bilen.

Topphastigheten påverkas också av olika aspekter. Ju mer vikt en bil måste bära, desto mindre kapabel kommer den att nå sin toppfart. Samtidigt kan bilen behöva köras på plana ytor för att uppnå de snabbaste hastigheterna, detta eftersom det är på plana ytor elbilar för barn har det bästa greppet.

Vikt kan komma från passagerarna eller till och med från lasten, eftersom många bilar har en bagageutrymme som kan bära allt från leksaker till sand.

Underhållningsalternativ i elbil för barn

Även om bilarna främst är en leksak kan de fortfarande ha moderna underhållningsalternativ. Detta kommer vanligtvis i form av musikunderhållning.

Många elbilar för barn kommer med förinspelade låtar och gör upplevelsen ännu roligare. Men för att göra uppleveslen ännu större finns det modeller där barnen kan spela sin egen musik.

Några av de bästa elbilarna för barn tillåter användare att ansluta sin musik via ett SD-kort eller via ett USB-minne. På så sätt kan barn faktiskt lyssna på sin favoritmusik.

Det är även värt att ta hänsyn till att bilarna också har andra typer av ljud som inkluderar en tuta eller en rolig röstförstärkare. Det finns många andra roliga underhållningsalternativ att tänka på. Många av dem inkluderar LED-lampor framtill, baktill eller i hjulen.

elbil för barn lambogini design

Designade elbilar för barn

Troligtvis är den viktigaste egenskapen hos en bil dess design. Om barnen inte gillar hur en bil ser ut, är det mindre troligt att de tycker om själva bilen, även om den har roliga egenskaper.

Lyckligtvis finns det många inspirerade alternativ att välja mellan. Det har blivit populärt med bilar som faktiskt efterliknar verkliga fordon, det finns många imponerande modeller av bilar att titta på.

Allt från enkla bilar till äventyrsbaserade terrängfordon som med de små förarna kan utforska omgivningen med bil.

Några av de bäst designade elbilarna på marknaden är också praktiska. De tillåter en eller två barn att sitta i bilen, och de kan de till och med komma med lädersäten, vilket är imponerande för en leksaksbil.

Men elbilarna har också andra sportinriktade designegenskaper som exempelvis 5-punkts bälte. Med många tillbehör att beakta bör alla dessa elbilar för barn kunna köras i åtminstone en timme med maximala funktioner påslagna.

Sammanfattningsvis om elbilar för barn

Det bör inte ta mer än ett par timmar att montera de bästa elbilarna för barn. Men av egen erfarenhet så rekommenderar jag faktiskt att använda dina egna verktyg när bilen skall monteras, detta istället för att använda de verktyg som kommer med bilarna. Dessutom, läs beskrivningen till bilen och följ noga säkerhetsanvisningar för att garantera att bilen är rätt monterad och säker.

I de flesta fall levereras elbilarna med batterier. I sällsynta fall kan extra batterier behövas för några extra funktioner. Ett sådant exempel kan vara de elbilar som de som inkluderar tuta eller musikspelare som kan anslutas till extra batterier för att inte påverka huvudbatteriet.

Laddningstiden skiljer sig också mellan olika bilar. Ofta rekommenderas det att batterierna skall ladda i minst 18 timmar för full kapacitet, men några batterier kan faktiskt laddas på cirka 10 timmar vilket anses vara en typ av snabbladdning i detta segment.

Eftersom vissa av elbilarna för barn kan köras upp till 90 minuter(!) är det smart att planera i förväg så att batterierna är fulladdade när bilen skall köras. Ingen vill ju ha ett besviket barn 😉

Slutligen är det viktigt att också ta hänsyn till det pedagogiska perspektiv som en elbil för barn ger. Det kan lära barn om orsaker och effekter, det kan även visa barnen hur fysik fungerar samt de lär sig hur en bil fungerar.

För det är ju faktiskt så att barn har lätt att lära så länge de tycker att det är kul.

Bästa elbil för barn

Som sagt ovan så finns det otaliga modeller och egenskaper hos elbilar för barn. Här kommer en lista på några prisvärda populära modeller med bra kvalitet. Ofta är det en smaksak när man väljer bil och egenskaper. Kanske pappas favoritmodell är rolig att se sitt barn köra runt i.

Jag börjar med den som jag tycker är bäst av de modeller jag testat, en Jeep Wrangler. Sedan följer lite olika segment som tvåsitsmodeller och olika bilmärken. Jag fyller på med nya modeller allteftersom jag har testat dem.

Bästa elbil barn 4WD – Jeep Wrangler Rubicon 12V

Varför jag gillar elbilen: Rekommenderas för åldrar mellan 3 till 6 år, detta robusta fordon kommer som en fullständig körlösning för ditt barn.

Mitt betyg:

Bästa pris på Gardenstore: 4099 kr

Designegenskaper

Fordonet är utformat med stora hjul som kan hantera även små stötar och är redo att transportera en förare upp och ner på vägen i total komfort. Förarsätet är verkligen genomtänkt, format efter ett barns kropp och erbjuder massor av sidostöd, precis som i en riktig bilstol.

Det finns även säkerhetsbälte för extra säkerhet. Att komma in i fordonet är inte komplicerat. Barn kan göra det utan några dörrar, helt enkelt genom att gå över sidorna i metall.

Med design som till och med skulle få vuxna att hajja till, erbjuder fordonets inredning många alternativ för att hålla små förare upptagna. Bortsett från den moderna ratten, finns det en instrumentbräda som även är full med instrument.

Om barnen redan har sin favoritmusik så kan de ansluta deras prylar till AUX eller USB uttaget för att lyssna på deras favoritlåtar medan de är styr Jeepen. Fordonets utsida ser robust ut och ger ett kraftfullt intryck. Modellen finns i svart, blått, grönt, gult, rött och vitt.

Alla färgerna har de imponerande LED-lamporna så att det ser ännu mer kraftfullt ut.

Bekväma egenskaper

När det gäller själva körningen imponerar fordonet med sin starka motor som levererar 12V på varje däck och bilen kan både köras framåt och bakåt. Elbilen styrs enkelt även av föräldrarna genom den medföljande handkontrollen för att garantera extra säkerhet.

Bilens vikt på 18 kg är inte för tungt för att lätt förvaras när elbilen inte används. Jag tycker att elbilens maxhastighet på ca 8 km/h är tillräckligt så den är så pass stark att den klarar hinder och småstenar.

Att bilen även har en inbyggd radio och andra tuffa finesser gör att barnet inte behöver en snabbare bil.

Betyg till elbil barn 4WD – Jeep Wrangler Rubicon 12V

Med en fullständig lista över underhållningsfunktioner och bra vridmoment är denna Jeep truck det bästa valet för massor av timmars rolig körning.

Fördelar:

– Fyrhjulsdrift med 12V motor på varje hjul.
– LCD-display visar hur mycket batteri som finns kvar.
– Kan både köra framåt och backa.
– Fjärrkontroll låter föräldrar ta över när det behövs.
– Musikenhet med AUX-ingång.
– Ljud- och ljusfunktion.
– Gummidäck.
– Lädersäten.

Nackdelar:

-Endast en förare och ingen passagerare får plats.

Elbil barn Mercedes Benz GLC Couple Rosa

Varför jag gillar elbilen: Passar många åldrar och är väldigt attraherande för många barn rent designmässigt.

Mitt betyg:

Bästa pris på Jollyroom: 3106 kr

Designegenskaper

Elbilen är designad för att efterlikna en riktig Mercedes S63 och tillverkaren är licensierad för Mercedes. Denna elbil är perfekt för snabba förare att köra runt på gården.

Elbilen har många designegenskaper för att betrakta den som en pålitlig bil för alla barns smaker. Speciellt för flickor med sin snygga fräcka rosa färg.

Elbilen har även en MP3-spelare med Bluetooth-anslutning. Även om elbilen är utformad så att den bara passar föraren, kan bilen vara bland de bästa alternativen för komfort. Med mjuka säten och ett 5-punkts sportbälte måste det sägas att bilen till och med ser cool ut för vuxna.

Bekväma egenskaper

Att komma in i bilen görs genom någon av sidodörrarna. Dessutom kan man säga att Mercedes S63 går minst lika bra som den ser ut. Med en batteriindikator på instrumentbrädan vet barnen exakt hur mycket körtid det har kvar. Med ytterligare rattkontroller kan barnet till och med ta sina kunskaper till nästa nivå.

De flesta barn kan tycka att det är kul att växla mellan växlarna också, detta då elbilen har två växlar fram, och en växel bakåt. Med en enkel steg-för-steg-montering kan bilen enkelt vara redo för en bekväm körning inom en timme.

Betyg till elbil barn Mercedes Benz GLC Couple Rosa

Baserat på den riktiga Mercedes GLC på licens, är fordonet ett toppalternativ som är gjort för komfort.

Fördelar:

– Går att styra med både fjärrkontroll och av barnet själv
– Gummidäck för tystare körning
– Inbyggd LCD-mätare som anger batterinivå
– Två framåtgående växlar och en backväxel
– Backspeglar
– Går att ansluta med mp3-spelare, USB eller SD-kort

Nackdelar:

– Bara föraren får plats

Elbil barn tvåsitsig – Volvo XC90 12V

Varför jag gillar elbilen: Ett klassisk svensk bil med mycket utrymme. Perfekt för två personer och väldigt säker och robust design.

Mitt betyg:

Bästa pris på Jollyroom: 3801kr

Designegenskaper

Denna elbil för två barn som ser ut precis som en riktig Volvo XC90 är tillverkad på licens från Volvo. Bilen är utrustad med tufft ljud och ljuseffekter och klarar till och med att spela upp musik från en MP3 spelare.

Med läckra träliknande detaljer på instrumentpanelen och med bekväma stolar ger denna elbil ett exklusivt intryck. Tack vare att denna Elbil Volvo XC90 är designad som en tvåsitsig elbil för barn så ger bilen dubbel glädje med säkerhetsbälten för att garantera säkerheten.

Bekväma egenskaper

Denna elbil för två barn är en säker bil där barnen sitter bekvämt, detta tack vara lite högre realistiska sidodörrar som enkelt öppnas när barnen skall gå ur och i i bilen. Med extra stötdämpare på bilen garanteras en bekväm åktur där barnen dessutom kan lyssna på sin egna musik eller på radio.

Föraren kan välja mellan två olika lägen för lägre eller högre hastighet och dessutom backa med bilen om så krävs. En jättebra bil både för att ha kul tillsammans med en kompis och dessutom samtigt lära sig hur en riktig bil fungerar. Dubbel glädje!

Betyg till tvåsitsig elbil barn Volvo XC90

Med en mycket realistisk känsla och dessutom möjlighet för barnet att ha med sin kompis är detta en utmärkt tvåsitsig elbil för barn.

Fördelar:

– Gummidäck för tystare körning
– Backväxel
– Uppspelningsfunktion för musik
– Stöd för anslunting av mp3-spelare och USB
– Sidospeglar
– Säkerhetsbälte

Nackdelar:

– Har bara ett säkerhetsbälte som man får dela på om man ät två.

Frågor och svar om elbilar för barn

Vad är en elektrisk bil?

En elektrisk bil är en bil som kör på elektricitet istället för bränsle. De har en batteripaket som laddas upp när bilen är parkerad. När bilen kör så använder den elektriciteten för att köra.

Hur fungerar en elektrisk bil för barn?

En elektrisk bil har en batteripaket som laddas upp när bilen är parkerad. När bilen kör så använder den elektriciteten för att köra. När batteriet är tomt så kan man ladda det igen i ett vanlig kontaktuttag.

Kan barn verkligen köra en elbil på egen hand?

Alla barn kan lära sig att köra elbil på egen hand. Om de behöver hjälp kan föräldrar ge dem en hand med fjärrkontrollen som medföljer till vissa modeller.

Finns det några säkerhetsfunktioner på elbilar för barn?

Elbilar för barn är i allmänhet säkra leksaker. De bästa av dem har även säkerhetsbälten. Vissa elbilar har till och med funktionella dörrar för att hålla barnen i stolen under snäva svängar.

Kan elbilar för barn användas i regn?

Alla bilar är designade utan tak, så att barnen passar lätt inuti. Det betyder att de inte skall användas om det kraftigt regnar eller snöar.

Hur länge håller batterierna i en elbil för barn?

Några av de bästa 12V-batterierna på elbilar kan köras i upp till 90 minuter. Att använda bilbelysning eller lyssna på musik kan dock förkorta denna period till cirka 60 minuter.

Kan en elbil för barn köras på gräs?

Några av de bästa elbilarna har stora hjul tillverkade av skum. Dessa hjul erbjuder tillräckligt med dragkraft för att bilarna skall ta sig fram på gräs

Kan barnen köra med en elbil inomhus?

Om det finns tillräckligt med utrymme i huset kan bilarna köras med lägre hastigheter, men var vaksam så inget som kan gå sönder står i vägen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

×