Elbil för barn 2020

Att köra bil kan vara en mycket rolig och spännande upplevelse, inte bara för vuxna utan även för barn. Det ger känslan av frihet och äventyr till vem som helst som sitter bakom ratten. För barn kan det vara ett perfekt sätt att hjälpa dem att lära sig och utveckla sina körfärdigheter.

Denna artikel uppdateras senast i mars 2020.

Att leka med bilar kan också hjälpa barnets känslomässiga och sociala utveckling. Inte konstigt att elbilar för barn är en så stor hit just nu, och speciellt varje år när våren kommer smygande.

En elbil för barn är ett väldigt bra alternativ för föräldrar som vill hitta den perfekta leksaken för sina barn. Eldrivna bilar för barn är fantastiska presenter för alla tillfällen.

Marknaden för elbilar för barn är inte som förr. Tiderna har förändrats och de bästa elbilarna för barn är nu överkomliga rent prismässigt. De är också mycket roliga och de kan vara en inspirerande present till barn i alla olika åldrar.

Både pojkar och flickor kan bli kära i dessa bilar. Det finns allt från självdrivna bilar som barnet kör själv till fjärrkontrollerade elbilar som körs av föräldrarna en bit ifrån bilen, detta kan vara bra om du vill uppleva extra säkerhet. Det finns det många alternativ att välja bland.

barn har kul med elbil

Hur man väljer den bästa elbilen för barn 2020

Att välja den bästa elbilen för barn är faktiskt ett viktigt beslut. Alla bilar är åtminstone olika på det sätt de ser ut även om de kan ha samma funktioner. Förutom att elbilar för barn är roliga kan de även variera i hur rörliga de här och vad de passar till för behov. Det är därför du som förälder kan börja med följande egenskaper när du fattar beslut om att välja rätt elbil för barn.

Vikt och antal passagerare i elbil för barn

Vikten en bil klarar är bland dess viktigaste funktioner som du skall titta på. Med vikt som bilen kan hantera menas förarens faktiska vikt och om det finns en eventuell passagerare.

Några av de bästa bilarna på marknaden hanterar mellan 45 kg och 60 kg kg vikt. Detta kan inkludera två barn med en ålder upp till 8 år. Andra bilar kan bara hantera ett barn, då det bara finns en sittplats.

Toppfart för elbil för barn

Alla barn är intresserade av bilens topphastighet. De flesta bilar håller samma fart, men det skiljer lite mellan olika modeller. De flesta bilar är tillverkade med en toppfart på 8 km/h. Om bilen är lättare kan den till och med komma upp i en toppfart på 10 km/h.

Detta är ofta tillräckligt för att barnen skall uppleva det som en ganska snabb upplevesle. Men bilarna kan även ha en lägre körhastighet, runt 4 km/h. Detta är främst lämpligt för att köra runt hinder eller när barnet parkerar bilen.

Topphastigheten påverkas också av olika aspekter. Ju mer vikt en bil måste bära, desto mindre kapabel kommer den att nå sin toppfart. Samtidigt kan bilen behöva köras på plana ytor för att uppnå de snabbaste hastigheterna, detta eftersom det är på plana ytor elbilar för barn har det bästa greppet.

Vikt kan komma från passagerarna eller till och med från lasten, eftersom många bilar har en bagageutrymme som kan bära allt från leksaker till sand.

Underhållningsalternativ i elbil för barn

Även om bilarna främst är en leksak kan de fortfarande ha moderna underhållningsalternativ. Detta kommer vanligtvis i form av musikunderhållning.

Många elbilar för barn kommer med förinspelade låtar och gör upplevelsen ännu roligare. Men för att göra uppleveslen ännu större finns det modeller där barnen kan spela sin egen musik.

Några av de bästa elbilarna för barn tillåter användare att ansluta sin musik via ett SD-kort eller via ett USB-minne. På så sätt kan barn faktiskt lyssna på sin favoritmusik.

Det är även värt att ta hänsyn till att bilarna också har andra typer av ljud som inkluderar en tuta eller en rolig röstförstärkare. Det finns många andra roliga underhållningsalternativ att tänka på. Många av dem inkluderar LED-lampor framtill, baktill eller i hjulen.

elbil för barn lambogini design

Designade elbilar för barn

Troligtvis är den viktigaste egenskapen hos en bil dess design. Om barnen inte gillar hur en bil ser ut, är det mindre troligt att de tycker om själva bilen, även om den har roliga egenskaper.

Lyckligtvis finns det många inspirerade alternativ att välja mellan. Det har blivit populärt med bilar som faktiskt efterliknar verkliga fordon, det finns många imponerande modeller av bilar att titta på.

Allt från enkla bilar till äventyrsbaserade terrängfordon som med de små förarna kan utforska omgivningen med bil.

Några av de bäst designade elbilarna på marknaden är också praktiska. De tillåter en eller två barn att sitta i bilen, och de kan de till och med komma med lädersäten, vilket är imponerande för en leksaksbil.

Men elbilarna har också andra sportinriktade designegenskaper som exempelvis 5-punkts bälte. Med många tillbehör att beakta bör alla dessa elbilar för barn kunna köras i åtminstone en timme med maximala funktioner påslagna.

Sammanfattningsvis om elbilar för barn

Det bör inte ta mer än ett par timmar att montera de bästa elbilarna för barn. Men av egen erfarenhet så rekommenderar jag faktiskt att använda dina egna verktyg när bilen skall monteras, detta istället för att använda de verktyg som kommer med bilarna. Dessutom, läs beskrivningen till bilen och följ noga säkerhetsanvisningar för att garantera att bilen är rätt monterad och säker.

I de flesta fall levereras elbilarna med batterier. I sällsynta fall kan extra batterier behövas för några extra funktioner. Ett sådant exempel kan vara de elbilar som de som inkluderar tuta eller musikspelare som kan anslutas till extra batterier för att inte påverka huvudbatteriet.

Laddningstiden skiljer sig också mellan olika bilar. Ofta rekommenderas det att batterierna skall ladda i minst 18 timmar för full kapacitet, men några batterier kan faktiskt laddas på cirka 10 timmar vilket anses vara en typ av snabbladdning i detta segment.

Eftersom vissa av elbilarna för barn kan köras upp till 90 minuter(!) är det smart att planera i förväg så att batterierna är fulladdade när bilen skall köras. Ingen vill ju ha ett besviket barn 😉

Slutligen är det viktigt att också ta hänsyn till det pedagogiska perspektiv som en elbil för barn ger. Det kan lära barn om orsaker och effekter, det kan även visa barnen hur fysik fungerar samt de lär sig hur en bil fungerar.

För det är ju faktiskt så att barn har lätt att lära så länge de tycker att det är kul.

Bästa elbil för barn

Som sagt ovan så finns det otaliga modeller och egenskaper hos elbilar för barn. Här kommer en lista på några prisvärda populära modeller med bra kvalitet. Ofta är det en smaksak när man väljer bil och egenskaper. Kanske pappas favoritmodell är rolig att se sitt barn köra runt i.

Jag börjar med den som jag tycker är bäst av de modeller jag testat, en Jeep Wrangler. Sedan följer lite olika segment som tvåsitsmodeller och olika bilmärken. Jag fyller på med nya modeller allteftersom jag har testat dem.

Bästa elbil barn 4WD – Jeep Wrangler Rubicon 12V

Varför jag gillar elbilen: Rekommenderas för åldrar mellan 3 till 6 år, detta robusta fordon kommer som en fullständig körlösning för ditt barn.

Mitt betyg:

Bästa pris på Lekmer: 4799 kr

Designegenskaper

Fordonet är utformat med stora hjul som kan hantera även små stötar och är redo att transportera en förare upp och ner på vägen i total komfort. Förarsätet är verkligen genomtänkt, format efter ett barns kropp och erbjuder massor av sidostöd, precis som i en riktig bilstol.

Det finns även säkerhetsbälte för extra säkerhet. Att komma in i fordonet är inte komplicerat. Barn kan göra det utan några dörrar, helt enkelt genom att gå över sidorna i metall.

Med design som till och med skulle få vuxna att hajja till, erbjuder fordonets inredning många alternativ för att hålla små förare upptagna. Bortsett från den moderna ratten, finns det en instrumentbräda som även är full med instrument.

Om barnen redan har sin favoritmusik så kan de ansluta deras prylar till AUX eller USB uttaget för att lyssna på deras favoritlåtar medan de är styr Jeepen. Fordonets utsida ser robust ut och ger ett kraftfullt intryck. Modellen finns i svart, blått, grönt, gult, rött och vitt.

Alla färgerna har de imponerande LED-lamporna så att det ser ännu mer kraftfullt ut.

Bekväma egenskaper

När det gäller själva körningen imponerar fordonet med sin starka motor som levererar 12V på varje däck och bilen kan både köras framåt och bakåt. Elbilen styrs enkelt även av föräldrarna genom den medföljande handkontrollen för att garantera extra säkerhet.

Bilens vikt på 18 kg är inte för tungt för att lätt förvaras när elbilen inte används. Jag tycker att elbilens maxhastighet på ca 8 km/h är tillräckligt så den är så pass stark att den klarar hinder och småstenar.

Att bilen även har en inbyggd radio och andra tuffa finesser gör att barnet inte behöver en snabbare bil.

Betyg till elbil barn 4WD – Jeep Wrangler Rubicon 12V

Med en fullständig lista över underhållningsfunktioner och bra vridmoment är denna Jeep truck det bästa valet för massor av timmars rolig körning.

Fördelar:

– Fyrhjulsdrift med 12V motor på varje hjul.
– LCD-display visar hur mycket batteri som finns kvar.
– Kan både köra framåt och backa.
– Fjärrkontroll låter föräldrar ta över när det behövs.
– Musikenhet med AUX-ingång.
– Ljud- och ljusfunktion.
– Gummidäck.
– Lädersäten.

Nackdelar:

-Endast en förare och ingen passagerare får plats.

Elbil barn Mercedes Benz S63 12V

Varför jag gillar elbilen: Passar många åldrar och är väldigt attraherande för många barn rent designmässigt.

Mitt betyg:

Bästa pris på Lekmer: 4499 kr

Designegenskaper

Elbilen är designad för att efterlikna en riktig Mercedes S63 och tillverkaren är licensierad för Mercedes. Denna elbil är perfekt för snabba förare att köra runt på gården.

Elbilen har många designegenskaper för att betrakta den som en pålitlig bil för alla barns smaker. Speciellt för flickor med sin snygga fräcka rosa färg.

Elbilen har även en MP3-spelare med Bluetooth-anslutning. Även om elbilen är utformad så att den bara passar föraren, kan bilen vara bland de bästa alternativen för komfort. Med mjuka säten och ett 5-punkts sportbälte måste det sägas att bilen till och med ser cool ut för vuxna.

Bekväma egenskaper

Att komma in i bilen görs genom någon av sidodörrarna. Dessutom kan man säga att Mercedes S63 går minst lika bra som den ser ut. Med en batteriindikator på instrumentbrädan vet barnen exakt hur mycket körtid det har kvar. Med ytterligare rattkontroller kan barnet till och med ta sina kunskaper till nästa nivå.

De flesta barn kan tycka att det är kul att växla mellan växlarna också, detta då elbilen har två växlar fram, och en växel bakåt. Med en enkel steg-för-steg-montering kan bilen enkelt vara redo för en bekväm körning inom en timme.

Betyg till elbil barn Mercedes Benz S63 12V

Baserat på den riktiga Mercedes S63 på licens, är fordonet ett toppalternativ som är gjort för komfort.

Fördelar:

– Går att styra med både fjärrkontroll och av barnet själv
– Gummidäck för tystare körning
– Inbyggd LCD-mätare som anger batterinivå
– Två framåtgående växlar och en backväxel
– Backspeglar
– Går att ansluta med mp3-spelare, USB eller SD-kort

Nackdelar:

– Bara föraren får plats

Elbil barn tvåsitsig – Volvo XC90 12V

Varför jag gillar elbilen: Ett klassisk svensk bil med mycket utrymme. Perfekt för två personer och väldigt säker och robust design.

Mitt betyg:

Bästa pris på Jollyroom: 2599kr

Designegenskaper

Denna elbil för två barn som ser ut precis som en riktig Volvo XC90 är tillverkad på licens från Volvo. Bilen är utrustad med tuffs ljud och ljuseffekter och klarar till och med att spela upp musik från en MP3 spelare.

Med läckra träliknande detaljer på instrumentpanelen och med bekväma stolar ger denna elbil ett exklusivt intryck. Tack vare att denna Elbil Volvo XC90 är designad som en tvåsitsig elbil för barn så ger bilen dubbel glädje med säkerhetsbälten för att garantera säkerheten.

Bekväma egenskaper

Denna elbil för två barn är en säker bil där barnen sitter bekvämt, detta tack vara lite högre realistiska sidodörrar som enkelt öppnas när barnen skall gå ur och i i bilen. Med extra stötdämpare på bilen garanteras en bekväm åktur där barnen dessutom kan lyssna på sin egna musik eller på radio.

Föraren kan välja mellan två olika lägen för lägre eller högre hastighet och dessutom backa med bilen om så krävs. En jättebra bil både för att ha kul tillsammans med en kompis och dessutom samtigt lära sig hur en riktig bil fungerar. Dubbel glädje!

Betyg till tvåsitsig elbil barn Volvo XC90

Med en mycket realistisk känsla och dessutom möjlighet för barnet att ha med sin kompis är detta en utmärkt tvåsitsig elbil för barn.

Fördelar:

– Gummidäck för tystare körning
– Backväxel
– Uppspelningsfunktion för musik
– Stöd för anslunting av mp3-spelare och USB
– Sidospeglar
– Säkerhetsbälte

Nackdelar:

– Har bara ett säkerhetsbälte som man får dela på om man ät två.

Frågor och svar om elbilar för barn

Kan barn verkligen köra en elbil på egen hand?

Alla barn kan lära sig att köra elbil på egen hand. Om de behöver hjälp kan föräldrar ge dem en hand med fjärrkontrollen som medföljer till vissa modeller.

Finns det några säkerhetsfunktioner på elbilar för barn?

Elbilar för barn är i allmänhet säkra leksaker. De bästa av dem har även säkerhetsbälten. Vissa elbilar har till och med funktionella dörrar för att hålla barnen i stolen under snäva svängar.

Kan elbilar för barn användas i regn?

Alla bilar är designade utan tak, så att barnen passar lätt inuti. Det betyder att de inte skall användas om det kraftigt regnar eller snöar.

Hur länge håller batterierna i en elbil för barn?

Några av de bästa 12V-batterierna på elbilar kan köras i upp till 90 minuter. Att använda bilbelysning eller lyssna på musik kan dock förkorta denna period till cirka 60 minuter.

Kan en elbil för barn köras på gräs?

Några av de bästa elbilarna har stora hjul tillverkade av skum. Dessa hjul erbjuder tillräckligt med dragkraft för att bilarna skall ta sig fram på gräs

Kan barnen köra med en elbil inomhus?

Om det finns tillräckligt med utrymme i huset kan bilarna köras med lägre hastigheter, men var vaksam så inget som kan gå sönder står i vägen!

Springcykel, balanscykel, Sparkcykel och barncykel

springcykel, balanscykel, barncykel, sparkcykel

Nu börjar våren närma sig på riktigt och då måste självklart ditt barn ha en ny barncykel. Då gruset börjar städas upp på gatorna och värmen börjar göra sig påmind, då vet vi att våren är på ingång.

Till våren skall du passa på att så tidigt som möjligt lära ditt barn att cykla då det är väldigt bra för motoriken.

Det finns lite olika alternativ beroende på hur gammalt ditt barn är, men redan från låg ålder finns det sparkcyklar och balanscyklar som påbörjar inlärningen tidigt.

Vad skall jag köpa för springcykel?

Det finns flera olika märken som är bra och med lite olika design, exempelvis Stoy och Stiga. Det är mer en smaksak vad man köper, och så som oftast så är de cyklarna med mer kvalitet de som kostar lite extra.

Så om du vill att springcykeln skall hålla längre en någon säsong, lägg lite extra pengar på kvalitet.

Bästa sparkcykeln 2020

Det finns inget bra svar på vilken sparkcykel som är den bästa då det beror på hur gammalt och långt ditt barn är. Detta då ju större ditt barn är, ju större modell skall du välja när du köper sparkcykel. Tänk även på att modellerna skiljer sig lite beroende på hur aktivt ditt barn är.

Vissa sparkcyklar kan man använda för att göra tricks med, hoppa och åka i ramp. Andra passar sig mer för att åka längre sträckor. Stora hjul gör även att det går snabbare. Välj gärna en sparkcykel med bra metall och inte för mycket plast så att den håller längre.

Balanscykel barn

Om ditt barn är under 3 år så rekommenderas det oftast att du köper en balanscykel till ditt barn. Detta då springcykeln fungerar som balansträning och tränar ditt barn att öva balans och förbereda sig för att lära sig att använda en riktigt cykel. Då kommer det gå betydligt snabbare att lära ditt barn att cykla på riktigt.

Vad är en balanscykel?

En balanscykel är som en riktigt cykel utan trampor. Dessutom är en så pass låg så att ditt barn kan sätta ner fötterna i marken och även ta fart med fötterna så att balanscykeln åker framåt. Detta gör att ditt barn tvingas balansera cykeln när den åker framåt, vilken förfinas motoriken och balansen.

Bästa Balanscykel / Springcykel

1. Fixie Springcykel Blå

En bra springcykel/Balanscykel som ditt busfrö kommer att älska, springcykeln kommer från kreativa märket Chillafish.

– Hjälper ditt barn att utveckla och förbättra balansen och motoriken.
– Integrerat fotstöd och fotbroms.

Pris:999 kr
Märke:Chillafish
Mått:78,7 x 27,9 x 48,3 cm
För vem:Passar barn från 2 år och uppåt.
Maxvikt:24,9 kg
Cykelns vikt:1 kg

2. Stiga RunRacer C12 Balanscykel Rosa

Med denna balanscykel från svenska Stiga kan ditt barn öva på balansen. Finns även i andra färger.

– Stabil stålram och bromsar.
– Reglerbar sadel.
– Whisper hjul.

Pris:599 kr
Märke:Stiga
Mått:Sadel: 37-43,5 cm.
För vem:Passar barn från 3 år och uppåt.
Maxvikt:50 kg

3. Stoy 10″ Springcykel Vintage Peach

En populär springcykel vintage från Svenska Stoy. Lätt att montera med mjuk sadel. Finns även i andra färger.

– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Underhållsfria 10″-gummidäck med kullager.

Pris:699 kr
Märke:Stoy
Mått:77 x 44 x 57 cm.
För vem:Passar barn från 2 år och uppåt.
Vikt:3,25 kg

Bästa Barncykeln

Bästa Cykel 3 år

Stoy Cruiser 12” Cykel Mörkgrön

En cykel med bra kvalitet från det svenska märket Stoy. Finns i flera olika färger och passar barn från 3 år och uppåt.

– Robust stålram.
– Lätt att montera.
– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Stödhjulen är enkla att ta bort när ditt barn är redo att cykla på två hjul.

Pris:1299 kr
Märke:Stoy
Mått:89 x 48 x 64.5 cm.
För vem:Passar barn från 3 år och uppåt.
Max vikt:30 kg
Cykeln vikt:8,9 kg

Bästa Cykel 4 år

Stoy Cruiser 14” Cykel Röd

En cykel som passar barn som är från 4 år och äldre. Bra kvalitet från det svenska märket Stoy. Finns i flera olika färger.

– Robust stålram.
– Lätt att montera.
– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Stödhjulen är enkla att ta bort när ditt barn är redo att cykla på två hjul.
– Mjuk sadel som kan justeras i höjd mellan 52,5 – 57 cm

Pris:1499 kr
Märke:Stoy
Mått:101 x 51 x 54 cm.
För vem:Passar barn från 4 år och uppåt.
Max vikt:30 kg
Cykeln vikt:11,75 kg

Bästa Cykel 5 år

Stoy Classic 16” Cykel

För det lite äldre barnet. En kvalitetscykel som passar utmärkt för barn öfrån 5 år och uppåt. Stödhjulen är enkla att ta av och hjulen är lite större. Finns i flera olika färger.

– Robust stålram.
– Lätt att montera.
– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Stödhjulen är enkla att ta bort när ditt barn är redo att cykla på två hjul.

Pris:1699 kr
Märke:Stoy
Mått:114 x 52 x 75,5 cm.
För vem:Passar barn från 5 år och uppåt.
Max vikt:50 kg
Cykeln vikt:10,60 kg

Bästa Sparkcykel

1. MICRO Cruiser Big Wheel Sparkcykel Svart

En kickbike från MICRO som har designar scooters i nästan 15 år, med gedigen kvalitet som aldrig ger upp. Finns i flera olika färger.

– Perfekt att ta till skolan.
– V-format styre som är justerbart.
– Kan packas ihop för att minimera förvaringsutrymmet.

Pris:2199 kr
Märke:Micro
Höjd på styret:740 – 890 mm.
För vem:Ålder: 5-12 år.
Max vikt:100 kg.
Cykelns vikt:4-5 kg
Material:PU

1. STOY Basic Kickbike Silver

En enklare kickbike från Stoy som passar utmärkt för att åka med till skolan. En prisvärd sparkcykel som passar från 5 år gamla barn.

– Lätt att manövrera.
– Smidig att vika ihop för förvaring.
– Justerbar höjd på styret: 68 – 79 cm.
– Stålram.

Pris:249 kr
Märke:Stoy
Höjd på styret:680 - 790 mm.
För vem:från 5 år.
Max vikt:50 kg.
Material:Stålram

Stoy Cykel

Stoy är ett svenskt varumärke som gör många olika kvalitetsprodukter för barn, allt från ett brett utbud av leksaker till babygym träleksaker och cyklar. Det som utmärker Stoy Cyklar är att de har en klassisk Skandinavisk design. Exempelvis har de en populär springcykel vintage som förenar kvalitet med skandinavisk klassisk design.

Stiga Cykel

Stiga är ett svenskt varumärke som redan 1934 grundades av Stig Hjelmquist. Stiga är ett varumärke som är känt för sina sportprodukter med väldigt bra kvalitet. De gjorde sig främst populära inom pingis, men med den succén så har de skapat mycket mer produkter med kvalitet.

Stiga har ett brett utbud av barnprodukter för barnaktiviteter. En mycket populär produkt är Stiga cyklar som används av mängder med barn runt om i världen.

Sovfår till bebisen

sovfår

Skall du köpa sovfår till din bebis så att han eller hon sover gott? Du har du tänkt helt rätt.

Det finns en del olika sovfår att välja bland och de flesta fungerar på samma sätt, men det är viktigt att din bebis tycker att det sovfår du köper är mysigt.

Dessutom är det viktigt som med alla produkter som du köper till dina små barn att det är bra kvalitet. Ett sovfår med dålig kvalitet kan lätta börja fälla och då blir det både jobbigt att städa samt att din bebis får det obekvämt med ludd och dylikt.

Köpa sovfår – här är bra exempel:

Svankudde - Sovfår

Sovfår som är formad som en svan

Se till att ditt barn har en gosig vän med denna Svankudde i Gräddvit från det populära märket Bloomingville.

sovgris

Sovfår som är formad som en gris

La Millous sömniga gris är den perfekta kudden till vagnen eller vaggan! Helt i öko-tex tyger och mjukaste kompisen att ha som kudde och sedan behålla som favoritsnutte.

sovorm

Baby Sovorm

Smart babyprodukt från NG Baby som kan följa med från graviditet till förskoleålder. Kan antingen användas som gravidkudde/amningskudde att forma efter eget behov eller varför inte knyta samman ändarna till ett tryggt babynest att använda i babyns säng eller när du lägger ditt barn att vila i stor säng.

Varma kläder för barn

varma kläder för barn

Under den kallaste delen av året är det viktigt att ha varma kläder så att ditt barn kan vara ute oavsett vad termometern visar. Vissa vinterdagar är det snö och is, andra dagar är den slaskigt och blött.

Det gäller att ha rätt förutsättningar i garderoben för att vara rustad för det mesta. Här är vår guide till de kläderna du bör ha, för att hålla ditt barn varmt under årets kallaste dagar.

Håll fötterna varma och torra

Barn tenderar att röra sig både i snö, vatten och slask, oavsett hur kallt det är ute. Därför är det viktigt att ha rätt stövlar eller kängor, beroende på hur vädret ser ut.

Är det riktigt kallt med minusgrader, snö och is, är ett par rejäla vinterstövlar att rekommendera. Se till att de är varma och håller tätt så att barnet kan leka i snön utan att bli kallt eller riskera att bli våt om strumporna.

Om det istället är nollgradigt så finns det risk att det blir alldeles för blött för att ha vanliga vinterskor eller kängor. Då är det istället läge att använda ett par fodrade allvädersstövlar. Då kan ditt barn leka både med vatten och slask, vilket garanterat kommer att vara lockande när vädret är på det humöret.

Det kan också vara bra att ha åtminstone något par lite varmare strumpor: ull, stickat eller raggsockor till exempel. Särskilt om ni har lite större stövlar som behöver fyllas ut kan ett par extra sockor var perfekt för jobbet. Om ni dessutom vill prova åka skridskor, är ett par tjockare strumpor perfekt i de annars så hårda skridskorna.

varma och torra fötter

Ytterkläder och overaller

Vintertid är det givetvis extra viktigt att ha ordentligt med kläder som täcker hela kroppen när ni är utomhus. Overaller är perfekt för de flesta barn, då de är både enkla att ta på sig, håller värmen och går bra att röra sig i när det är vinterlek på gång.

Vinteroveraller funkar för både små och stora barn; det är ett väldigt praktiskt plagg som håller tätt och inte släpper in någon snö, något som annars kan förstöra den roligaste av lekar om barnet bli kallt innanför kläderna.

Utöver overallen finns förstås jacka och täckbyxor som är ett smart sätt att kunna anpassa sig efter vädret. Om det inte är alltför kallt och inga snölekar står på agendan, räcker det kanske med en varm och skön vinterjacka.

Men är det riktigt kallt eller barnet kommer att leka i snön eller på isen, är det läge att dra på sig även täckbyxorna.

mössor och vantar

Mössor och vantar

Det är bra att ha ett par uppsättningar mössor och vantar, så att ni kan anpassa er efter kylan. Om det är riktigt kallt behöver barnet ha en väl fodrad vintermössa, gärna med öronlappar så att en stor del av huvudet och ansiktets sidor är täckta.

Är det lite mildare väder är istället en vanlig mössa, till exempel i ull, att föredra. Det är hur som helst bra att ha något att välja på. Tänk på att barn ofta är väldigt aktiva även på vintern, så om det är omkring noll grader ute blir barnet lätt svettigt om mössan är för varm.

Vantar är givetvis ett måste för barn som är ute och leker på vintern. Det är även här bra att ha lite olika alternativ att välja mellan.

Tjocka vintervantar för de kallaste dagarna. Till små barn brukar tumvantar och handskar vara bäst, medan lite större barn som kan ta på sig vantarna själv, ofta gillar vantar och handskar med fingrarna fria.

Utöver vintervantarna, kan det vara bra att ha ett par vattentäta överdragsvantar för barnen. Dessa är praktiska både på höst, vinter och vår, när det inte är alltför kallt men ändå är blött ute.

Barn brukar inte dra sig för att leka med vatten även när det är slaskigt och kallt, så se till att de inte blöter ner händerna för då blir de snabbt kalla!

ytterkläder overaller

Håll värmen med lager-på-lager-principen

En av nycklarna till att hålla barnet varmt på vintern är genom att klä barnet med flera lager, med luft däremellan. Till exempel genom att ha ett underställ eller t-shirt och långkalsonger under, tröja och byxor utanpå, samt jacka och täckbyxor överst.

Om overallen är tillräckligt heltäckande och varmt fodrad kan det dock bli för varmt med ett underställ eller långkalsonger. Om barnet dessutom går i förskolan och inte riktigt kan hjälpa sig själv att ta av långkalsonger eller extra strumpbyxor, kan de lätt bli för varma när de är inomhus. Då kan det vara bättre att skippa understället helt.

Men är det riktigt kallt, kan det vara skönt och tryggt att pälsa på sig ordentligt, från topp till tå, med underställ och hela paketet. Känn efter när ni har varit ute om barnet är svettigt under kläderna och anpassa er efter hur ditt barn känner sig!

Mellandagsrea på barnkläder

mellandsgarea barnkläder

Som ni säkert vet är julafton nu över och vi har en spännande tid framför oss. Nu när du har det lugnt med familj och vänner under juletiden så varför inte passa på att tänka igenom vad ditt/dina barn behöver året som kommer.

Varför då detta, jo det är ju dags för mellandagsrea! Shoppa loss när butikerna säljer slut på produkterna de vill bli av med för att köpa in nytt och för att tömma lagren inför det kommande året.

Här följer lite erbjuden som du kan dra nytta av.

50% rabatt på Babyshop.se

Under mellandagsrean ger Babyshop 50% rabatt på utvalda produkter. Du hittar produkterna genom att klicka på knappen som går till Babyshop.

Upp till 70% rabatt på Babyland

Ta chansen och fynda med upp till 70% rabatt under mellandagsrean på Babyland. Genom att klicka på knappen kommer du direkt till rätt sida på Babyland.

Upp till 40% rea på Reima

Fynda kvalitetskläder från Reima. De har just nu upp till 40% rabatt på deras produkter. Det är svårt att hitta så bra barnkläder till så bra pris, gå till Reima.

Bugaboo Fox test och recension

Jag har fått många frågor om barnvagnen Bugaboo Fox från er läsare genom e-post och Instagram, och här kommer ett detaljerat test och recension om Bugaboo Fox. Jag vet att det har tagit tid, men bättre sent än aldrig 😉

Kortfattat om Bugaboo Fox

En elegant prisbelönad och lyxig barnvagn, den eleganta Fox är Bugaboos lättaste barnvagn för vardagsbruk.

Vackert utformad med anpassningsbara färger på tyget och en väl tilltagen liggdel – första gången kan det vara lite knepigt att byta från liggdel till sittdel, men eftersom det inte görs så ofta så ser jag inget problem i det.

Viktiga funktioner hos Bugaboo Fox

Lämplig att användas för:Nyfödd och upp till 17 kg
Typ av vagn:Terräng
Vikt:9,9 kg
Resekompatibel:Ja
Total kostnadMed full utrustning från 12 720 kr

Köp Bugaboo Fox på Babyshop

Babyshop är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Babyshop.

Vad är Bugaboo?

Bugaboo är ett varumärke som knappt behöver någon introduktion, som ett av de mest populära märkena på marknaden känner de flesta föräldrar till det.

Det nederländska varumärket är placerat i topp på denna tuffa marknad och ses som det ultimata valet inom valet av vagnar för stadsmiljös.

Bugaboo använder djur i sina modellnamn så som Cameleon, Donkey, Buffalo och Bee, den senaste Fox har blivit användarnas favorit.

Som nästa generations barnvagn för Bugaboo lovar modellen Fox “den bästa körupplevelsen hittills” och fantastiska möjligheter till att anpassa vagnen.

Vad som ingår i Bugaboo Fox Standrdpaket
Vad som ingår i Bugaboo Fox Standardpaket

Hur kompakt är Bugaboo Fox?

Mycket. Foxen har ett sätt att vika ihop den i en del, då den dessutom kan stå fristående. Det är även möjligt att vika ihop den i två separata delar, men fortfarande så kan den vara självstående.

Är det lätt att fälla ihop Bugaboo Fox?

Ja. Bugaboo säger själva att Foxen har ett sätt att vika ihop den med en hand, dock så underlättar det med två händer!

Knapparna för att fälla ihop vagnen är de samma som alla andra vagnar i Bugaboo familjen. Ramen kollapsar intuitivt när du trycker och drar i fliken på vardera sidan av handtaget. Den fälls genialt med det vändbara sätet i båda positionerna.

Är Bugaboo Fox lätt att fälla ut?

Bugaboo Fox har ett låssystem på insidan av ramen. Du vrider lätt på låset och växlar till upplåsningsläge. När du lyfter handtaget öppnas det intuitivt och låses snabbt på plats. När du trycker ner på det fasta handtaget öppnas sedan framhjulen och fälls ut fullständigt. Se filmen nedan så ser du hur smidigt det är.

Bugaboo Fox Förvaring

Hur lätt är det att förvara Bugaboo Fox?

Självstående i alla konfigurationer gör Bugaboo Fox till en hit för förvaring. För att fälla ihop vagnen med liggdel eller sittdel och slänga in den i bagageutrymmet löser man på några sekunder.

Är det lämpligt att använda Bugaboo Fox för nyfödda?

Ja med liggdelen. Bugaboos liggdel är en av de längre på marknaden med sina 90 cm, så att du kan använda denna så länge som ca 6-9 månader, detta naturligtvis förutsatt att ditt barn gillar att ligga där. Maximal vikt för ett barn i liggdelen är 9 kg.

Från och med 6 månader kan du om du vill sätta  bebisen i sittdelen.

När det väl är dags att byta från liggdel till sittdel så kan det vara lite komplicerat för en ny användare av Bugaboo Fox. Så var inte stressad eller i tidsnöd när du skall byta.

Bugaboo-Fox-Liggdelstyg

Hur är förvaringskorgen?

Under barnvagnen finns det en korg som mäter över hela undersidan. Den rymmer en hel del, och du får enkelt plats med lite leksaker samt lite varor från den dagliga handelsrundan i din lokala butik.

Det finns två inre förvaringsfickor som är perfekta för att förvara mindre föremål som din mobil eller för att ha med sig våtservetter, napp eller några blöjor.

Är Bugaboo Fox lätt i vikt?

Foxen är inte för tung och är tillräckligt lätt att bära med hela ramen. Med sina 9,5 kg är den lättare än några av dess konkurrenter, men inte alla.

Hur är Bugaboo Fox att använda i parker, över rötter, uppför kullar samt i snö?

Bugaboo säger att Fox är den bästa modellen för att köra, hittills. Med en ny hjulupphängning och en ny centralfästeupphängning gör denna barnvagn smidig även vid ojämn körning.

När man kör den på leriga vägar eller i snö så ändrar man enkelt hjulen så de låser sig och bara pekar framåt, detta gör att vagnen enkelt rullar även på jobbiga underlag utan något direkt motstånd.

Köp Bugaboo Fox på Babyshop

Babyshop är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Babyshop.

Hur fungerar Bugaboo Fox som en statsvagn?

Helt perfekt. Denna vagn är som gjord för stadsmiljö, du rör dig så enkelt och friktionsfritt i shoppingcenter och i trånga gångar, trottoarer och övergångsställen.

Där en del barnvagnar kan rycka till på sänkta kantstenar jobbar Foxen lätt över sänkta kantstenar utan att behöva använda någon muskel alls.

För att komma över högre kantstenar måste du lägga lite vikt på handtaget, men det behöver du på alla barnvagnar! På bussen, parkerad i trånga utrymmen, kan den sticka ut lite då handtaget tar plats. Men det fixar du enkelt genom att sänka styret så långt ner som möjligt.

bugaboo fox i uppförsbacke

Ger Bugaboo Fox bra valuta för pengarna?

Bugaboo Fox är ingen budgetvagn utan är en lyxig vagn med bra stabilitet. Vissa budgetvagnar kostar lika mycket som bara aluminiumramen.

Men även om detta är en relativt dyr vagn så får du med många tillbehör när du köper hela paketet samt att detta är en vagn som garanterat kommer ha ett bra andrahandsvärde vilket är viktigt att tänka på när du köper en ny vagn.

Är det värt att styla/efteranpassa Bugaboo Fox?

Nej, grundutförandet av Bugaboo Fox räcker gott och väl. Det är lite som med en bil, om du vill förbättra eller snygga till vissa funktioner. Men för att göra vagnen snyggare i dina favoritfärger och du har råd, varför inte?

Är Bugaboo Fox enkel att resa med?

Ja. Med adaptrar för babyskydden Maxi-Cosi, Peg-Perego, Britax och Chicco gör att du enkelt kan använda din favoritbarnstol tillsammans med Bugaboo Fox.

bugaboo fox position sittdelÄr storleken för sittdelen bra?

Ja. Bugaboo har genomgående bra sittdelar i alla modeller och så gäller även Bugaboo Fox. De är bekväma, väl vadderade och stora.

Är Bugaboo Fox bra om jag är lång?

Den maximala höjden på Bugaboo Fox är bra. Jag har pratat med längre personer som efter att ha testat Foxen under en tid inte har mycket att klaga över.

Du kan hitta bättre vagnar om du är extremt lång, men för den lite längre personen, inte extremt, passat Bugaboo Fox bra.

Bugaboo Fox , justerbart styre

Är Bugaboo Fox enkel att hålla ren och tvätta?

De flesta delar av Bugaboo Fox är alla avtagbara och tvättbara i maskin vid 30 grader. Glöm inte att ta ut skummet i sittduken innan du tvättar, eftersom det inte kommer att klara sig i en maskintvätt, och torktumla inte!

Skummet ska rengöras med en fuktig trasa, samma som med ram / chassi, kundvagn, hjul, regntäcke, madrass och grepp.

Spraya gärna hjulen lite då och då med smörjande medel, efter att du gjort rent dem från grus och smuts.

Vem skulle Bugaboo Fox vara mest användbar för?

För föräldrar i förorten, eller stadsbor där livsstilen kombineras mellan bil och promenader. Bugaboo Fox går bra att pendla med, men den är inte smidig om du skall upp och ner i tunnelbanan varje dag.

Bugaboo Fox Stellar

Kan taket användas som solskydd?

Ja. Taket är vattenavvisande, erbjuder UPF50 + -skydd och är helt utdragbar tack vare den gömda blixtlåsöppningen på baksidan av huven. Den är tillräckligt stor och har en bra täckning för att hålla solljus borta.

Hur är däcken på Bugaboo Fox?

Däcken är utmärkta för torra terränguttag men ibland på en regnig, lerig dag i parken kan det vara lite svårt att dra vagnen framåt. Hjulen blir i princip lite tilltäppta av lera då det inte finns tillräckligt med mellanrum mellan däcket och de andra delarna.

Däcken fungerar även bra i snö och har ett bra fäste tillsammans med att du kan tvinga hjulen i en position rakt fram.

Är bromsarna på Bugaboo Fox enkla att använda?

Ja. Det är enkelt. De är tydliga, uppenbara och enkla att använda – du hör alltid ett klart klick. Den kan tillfälligt rulla framåt för att klicka på plats, men du har alltid den lugnande röda indikatorn som visar att bromsen är i.

Bugaboo Fox Broms

Passar Bugaboo Fox i bagagerummet i bilen?

Detta beror naturligtvis på vilken bil du har, men om du har en normal bil med ett normalt bagageutrymme så kommer den garanterat passa. Detta då den i ett fullt ihopfällbart läge blir väldigt platt.

Bugaboo Fox Fälla ihop till bilen

Vad finns i paketet när man köper Bugaboo Fox?

 • Basbox inklusive chassit
 • Ram
 • Liggdel
 • Handtag
 • Regnskydd

Vilka tillbehör finns tillgängliga?

Vad?Pris:Köpa:
Skötesväska559 krKöp här
Sittdyna i ull1219 krKöp här
Smartphonehållare389 krKöp här
Snacksbricka509 krKöp här
Breezy Sun Canopy:799 krKöp här
Navkapslar:280 krKöp här
Canopy599 krKöp här
Sittdel890 krKöp här
Mugghållare309 krKöp här
Wheelboard1180 krKöp här
Maxi-Cosi babyskydd509 krKöp här
Sittfoder:659 krKöp här
Parasoll:509 krKöp här

Så vad tycker jag om Bugaboo Fox?

Detta är en av de bättre och smidigare barnvagnar jag har använt. Den ger ett genuint intryck och kvalitet. Detta är en barnvagn som håller i många år och garanterat dessutom kommer att ha ett bra andrahandsvärde vilket gör att du får tillbaka en del av inköpspriset efter att ditt/dina barn växt ur vagnen.

Julklappar till Barnen med extra rabatt!

julklappar till barn

Nu är det jul igen, och med det vet vi vad som väntar för de allra flesta lyckliga. Vi får tid att spendera med familjen och känna hur mycket vi tycker om varandra.

Men det är även barnens tid, då det skall finnas mängder av kärlek och värme.

Självklart är inte gåvor, leksaker, och julklappar det allra viktigaste, men att se lyckan i barnens ögon när de öppnar julklappar är svårt att motstå.

Men självklart kostar det pengar, och varför inte spara en slant genom att köpa julklappar på rea.

Julklappar, leksaker, babyprodukter med mera

BabyShop erbjuder de just nu extra rabatter i deras outlet med en speciell rabattkod: XMASOUTLET

Ange denna kod innan du betalar, och tänk på att den totala ordersumman skall vara minst 799 kr.

De har extra bra priser på julklappar så som Barnkläder, Barnskor, Accessoarer, Babyprodukter och Leksaker.

Julklappar till Barnen med extra rabatt!

Just nu! Extra rabatt i BabyShop’s outlet, passa på och köp alla julklappar till superpris

Black Friday på barnkläder och babyprodukter

black friday barnkläder

Snart är det åter igen dags för Black Friday som är en av årets största shoppingdagar i Sverige och i många andra delar av världen.

Få har säkert missat vad Black Friday är och vad det ger oss shoppingfantaster för fördelar, men här kommer ändå en liten påminnelse vad vi kan vänta oss:

 • Butiker på nätet och i fysiska butiker chock sänker priserna.
 • Det blir väldigt trångt i de fysiska butikerna
 • Det gäller att vara snabb innan kampanjvaror tar slut
 • REAN gäller bara en kortare period, vanligtvis en dag. Men det håller faktiskt på att ändra sig, så framöver kan det nog hålla i sig en hel vecka.

Det gäller att tänka igenom vad du behöver innan Black Friday, så du är förberedd. För som sagt, många kampanjvaror tar slut snabbt, vilken gör att du måste slå till direkt.

Black Friday på Barnkläder

Barnkläder och alla typer av kläder till både bebisar och större barn brukar vara väldigt billigt i många butiker under Black Friday. Detta då det redan är hård konkurrens på Barnkläder, och i och med Black Friday så ökar denna konkurrens ännu mer.

Black Friday kampanjer på barnkläder

Här nedan har jag samlat butiker som kommer att ha kampanjer under Black Friday. Se till att komma tillbaka hit under Black Friday  så kommer ni att hitta uppdaterade rabatter och rabattkoder som jag samlar ihop från olika butiker.

Erbjudande under Black Week från Bamba. Upp till 60% rabatt på utvalda barnkläder, klicka här för att ta del av rabatten.

Bamba Black Week
Bamba Black Week

Black Friday kampanjer på Barnskor

Erbjudande under Black Week från Bamba. Upp till 60% rabatt på utvalda barnskor, klicka här för att ta del av rabatten.

Black Friday kampanjer på leksaker

Ta vara på tillfället och köp leksaker och julklappar till barnen under Black Week till upp till 70% rabatt på Stor & Liten. De har en speciell Black Week sida som du tar del av genom att klicka här.

Stock & Liten Black Week

Black Friday kampanjer på babyprodukter

Under Black Week kan du köpa babyprodukter med upp till 75% rabatt! Detta är inte ofta det händer så missa det inte. På BabyLand så har en 75% rabatt på utvalda produkter, sidan hittar du här.

Babyland Black Week

Saker som gör hemmet och det dagliga säkert med barn/bebis

barnsäkerhet

Barn lever i nuet och följer sin nyfikenhet när de tar sig fram i vardagen.

Små barn har ingen möjlighet att avgöra vilka situationer som kan vara farliga och därför är det viktigt att vi som föräldrar ligger steget före hela tiden.

Det finns en del enkla hjälpmedel som kan bidra till att göra ditt hem säkert för ditt barn eller din bebis. I den här artikeln går jag igenom några produkter som gör vardagslivet säkrare där hemma, i hushåll där små barn rör sig.

Barngrind

En barngrind gör det enkelt att spärra av delar av hemmet som kan vara farliga för ett litet barn att röra sig på. Vanligt är att grinden spärrar av en trappa, eller blockerar ingången till rum där barn inte bör vistas.

barngrind
En barngrind gör det säkrare med trappor

Barngrinden är en smidig säkerhetslösning i hemmet eftersom den är enkel att öppna och stänga för vuxna, men håller barnet skyddat från faror när den är stängd.

Redan från den stund då barnet börjar krypa och ta sig fram på egen hand i hemmet, kan en barngrind vara klokt att ha på plats.

Det ger dig som förälder ett lugn även när barnet för korta stunder försvinner utom synhåll.

Genom att spärra av trappor och rum som är riskabla miljöer för små barn, har du checkat av en stor del av det som krävs för att hålla ditt hem säkert i livet som förälder till aktiva små barn.

Babyvakt

Ett annat hjälpmedel som skapar trygghet för barnet och sinnesro för föräldrarna, är en babyvakt.

De kan även kallas babymonitor och är ett smart system som gör det möjligt för en förälder att höra om barnet ger ljud ifrån sig, varifrån som helst i huset.

babyvakt
En babyvakt eller baby monitor underlättar enormt

För de flesta småbarnsföräldrar innebär det en ständig stress att lämna sitt barn utan uppsikt. Oavsett om barnet sover eller är vaket, vill man som förälder hela tiden vara försäkrad om att allt är som det ska.

Det är inte ovanligt att oerfarna föräldrar tittar till sitt sovande barn flera gånger i timmen, på grund av den ständiga oron som finns där.

En bra babyvakt är försedd med ljudkänslig mikrofon på den del som placeras i närheten av barnet, och högtalare som spelar upp ljuden hos föräldern.

Så fort barnet låter kommer du att märka det med en babyvakt och kan snabbt titta till ditt barn. Vissa babyvakter har även kamera så att du kan hålla ett öga på barnet oavsett var i hemmet du är någonstans.

barn och säkerhet

En babyvakt kan lindra stressen som följer med föräldrauppdraget och underlätta för dig som behöver hinna med dina egna ärenden till exempel när barnet vilar.

Skåp- och lådregel

En vanlig skada som nyfikna barn råkar ut för, är att klämma sina små fingrar i ett skåp eller en låda som skjuts igen.

Det är väldigt lätt hänt och barn saknar förmågan att förutse att fingrarna är i fara när en lucka eller låda är på väg att stängas över dem.

Lyckligtvis finns det ett billigt och enkelt sätt att göra skåp och lådor säkra för ditt barn, genom att sätta dit en regel som förhindrar att de stängs igen utan att först trycka ner regeln.

lådregel

Genom att installera skåp- och lådreglar på de platser som barnet kan komma åt, och är nyfiken på, minskar du drastiskt risken för att barnet ska råka klämma sig.

Det förhindrar dock inte barnet från att vara fortsatt nyfiken, så håll koll så att barnet inte kommer åt några olämpliga föremål i lådor och skåp!

Klämskydd till dörr

Ett klämskydd till dörren är precis vad det låter som. Det fungerar genom att det förhindrar dörren från att stängas helt och skyddar därmed barnet från att klämma fingrarna i dörren.

Det är vanligare än vad många tror att barn klämmer sig i dörrar. Särskilt i fall då flera små barn leker fartfyllda lekar inomhus kan det hända att en dörr smälls igen riktigt hårt över fingrarna och barnet skadar sig allvarligt.

klämskydd
Se till så att inte barnet klämmer sig vid dörrar och skåp

Ännu mindre barn som håller på lära sig gå använder omgivningen för att ställa sig upp och hålla balansen. Där finns också en risk att klämma sig om barnet använder dörren som stöd för att stå.

Det är enkelt att montera ett klämskydd, ofta krävs inte ens några verktyg. Genom att installera klämskydd på de dörrar som barnen kommer åt och brukar använda i hemmet, har man gjort mycket för att minska risken att barnet skadar sig.

Det går även enkelt att ta med sig klämskydd till exempel på semester eller vid besök hos släkt och vänner. Klämskyddet är en billig och enkel investering som gör stor insats för barnets trygg- och säkerhet i hemmet.

4 saker du måste ha till din bebis

4 saker du måste ha till din bebis

Det finns ett enormt utbud av produkter för bebisar. Många saker är sådana som föräldrar upptäcker längs vägen att de behöver, när behovet uppstår. Men det finns även saker som tveklöst kommer att komma till användning under den första tiden i barnets liv.

I den här artikeln listar jag 4 saker du måste ha till din bebis.

Barnvagn
Barnvagn måste du ha till din bebis

1. Barnvagn

Att komma ut i friska luften, att få röra på sig och att kunna transportera sitt barn, berikar livet enormt för alla nyblivna föräldrar.

Det ger även bebisen en chans att komma ut för att se och uppleva världen. De flesta föräldrar tar en barnvagn för givet, men föreställ dig ett liv utan en!

Bara att ta sig ut ur huset hade blivit ett jätteprojekt. Många duovagnar kommer dessutom med ett babyskydd, vilket ger möjlighet att fritt och tryggt kunna resa med det lilla barnet, när- och var som helst.

Det finns olika vagnar, anpassade för olika syften, så se till att sätta dig in i vilket typ av vagn som passar just dina behov. Många föräldrar hinner samla på sig flera vagnar med tiden, till exempel en extra resvagn, sport- eller cykelvagn.

Det är ingen brådska att skaffa allt sådant på en gång, du märker själv vilka behov just du kommer att ha. Däremot menar vi att en första vagn är ett absolut måste för att göra livet med bebis så mycket enklare, direkt från start.

Du kan läsa mer om barnvagnar i min artikel om just barnvagnar som du hittar här.

skötväska
Skötväska är bra för att samla alla prylar till din bebis

2. Skötväska

Som småbarnsförälder gäller det att alltid vara redo för det mesta. En bra skötväska är snygg, stilren och har plats för allt din bebis behöver ute på era äventyr.

Det finns många fina väskor som matchar nästan vilken vagn som helst så det är värt att leta lite efter en egen favorit.

I en skötväska ska det finnas plats för alla nödvändiga saker såsom:

 • Blöjor
 • Blöjpåsar
 • Ombyteskläder
 • Extra filt
 • Tvättservetter
 • Tuggleksaker / nappar

Utöver det kan det i en större modell finnas plats för lite extra saker, till exempel extrakläder till mamma, böcker, matsäck, smink och så vidare. Eftersom skötväskan hela tiden är med er, är den praktisk att både ha saker till barn och mamma i.

Alla som har erfarenhet av livet med småbarn vet hur stressig vardagen kan vara. Därför är en färdigpackad skötväska ett definitivt måste på vår lista av saker du måste ha, som förälder till en liten baby.

matstol
En matstol där din bebis äter är praktiskt och underlättar vardagen

3. Matstol

När barnet börjar lära sig att sitta upp själv, kommer det snart att kunna sitta med resten av familjen och äta vid matbordet. För att föräldrarna ska kunna ha händerna fria, utan att ha barnet i knät, är det väldigt smidigt med en bra matstol för barn.

En bra matstol ska hålla barnet säkert, så att det inte kan ramla ur eller välta stolen. Det ska även vara enkelt att hålla stolen ren, eftersom det definitivt kommer att kladdas en hel del med maten den första tiden.

Matstolar för barn kommer i många olika utformningar och är gjorda i olika material. Trä- eller plaststolar är vanligast. Vissa stolar är anpassade för de minsta barnen och det går att spänna fast barnet för maximal säkerhet.

Andra stolar är mer enkla i sin utformning och passar bäst för barn som har tränat upp sin balans ordentligt innan de sitter själva.

En bra barnstol kan användas i flera år, och skänker glädje till familjemiddagarna redan under barnets första år i livet. Därför har barnmatstolen en given plats på vår måste-ha-lista för alla småbarnshem.

spjälsäng
En spjälsäng där din bebis sover själv är bra för säkerheten

4. Spjälsäng

Alla behöver en trygg plats att sova på. Barn behöver en plats där de känner igen sig, och föräldrar behöver veta att barnet ligger bra och inte riskerar att ramla ur sängen eller göra sig illa.

Att tidigt skaffa en fast sovplats för barnet gör att ens hem känns välkomnande och redo för en snabbt växande liten bebis.

I början väljer många föräldrar att sova bredvid sitt barn på natten. Det underlättar också amning och ger trygghet att hela tiden vara nära sin bebis.

Trots det är det också många som redan från början skaffar en spjälsäng. Även jag har med det på min lista över de saker som behöver finnas i ett hem där en bebis ska växa.

Eftersom en baby sover vid många tillfällen under ett dygn, är det skönt att ha en trygg plats att lägga ner barnet när det har somnat.

Är barnet riktigt litet kan till exempel ett babynest placeras i spjälsängen för en maximalt bekväm och säker sovplats. När barnet börjar bli lite större kan man börja prova att låta barnet sova själv på natten också.

Det brukar variera när barnet, och mamman för den delen, är redo att ta det steget. Känn ingen stress, utan njut av den mysiga tiden med din bebis, men ha spjälsängen redo för det gör livet så mycket enklare när barnet har en färdig sovplats att ligga i.

Jag hoppas att mina tips hjälper dig att komma igång med det underbara mammalivet och göra det till en naturlig del av din vardag, snabbt.

Och som alltid, kom ihåg att njuta!

×