Elbil för barn 2023

Att köra bil kan vara en mycket rolig och spännande upplevelse, inte bara för vuxna utan även för barn. Det ger känslan av frihet och äventyr till vem som helst som sitter bakom ratten. För barn kan det vara ett perfekt sätt att hjälpa dem att lära sig och utveckla sina körfärdigheter.

Denna artikel uppdateras senast i Februari 2023.

Att leka med bilar kan också hjälpa barnets känslomässiga och sociala utveckling. Inte konstigt att elbilar för barn är en så stor hit just nu, och speciellt varje år när våren kommer smygande.

En elbil för barn är ett väldigt bra alternativ för föräldrar som vill hitta den perfekta leksaken för sina barn. Eldrivna bilar för barn är fantastiska presenter för alla tillfällen.

Marknaden för elbilar för barn är inte som förr. Tiderna har förändrats och de bästa elbilarna för barn är nu överkomliga rent prismässigt. De är också mycket roliga och de kan vara en inspirerande present till barn i alla olika åldrar.

Både pojkar och flickor kan bli kära i dessa bilar. Det finns allt från självdrivna bilar som barnet kör själv till fjärrkontrollerade elbilar som körs av föräldrarna en bit ifrån bilen, detta kan vara bra om du vill uppleva extra säkerhet. Det finns det många alternativ att välja bland.

barn har kul med elbil

Hur man väljer den bästa elbilen för barn 2023

Att välja den bästa elbilen för barn är faktiskt ett viktigt beslut. Alla bilar är åtminstone olika på det sätt de ser ut även om de kan ha samma funktioner. Förutom att elbilar för barn är roliga kan de även variera i hur rörliga de här och vad de passar till för behov. Det är därför du som förälder kan börja med följande egenskaper när du fattar beslut om att välja rätt elbil för barn.

Vikt och antal passagerare i elbil för barn

Vikten en bil klarar är bland dess viktigaste funktioner som du skall titta på. Med vikt som bilen kan hantera menas förarens faktiska vikt och om det finns en eventuell passagerare.

Några av de bästa bilarna på marknaden hanterar mellan 45 kg och 60 kg kg vikt. Detta kan inkludera två barn med en ålder upp till 8 år. Andra bilar kan bara hantera ett barn, då det bara finns en sittplats.

Toppfart för elbil för barn

Alla barn är intresserade av bilens topphastighet. De flesta bilar håller samma fart, men det skiljer lite mellan olika modeller. De flesta bilar är tillverkade med en toppfart på 8 km/h. Om bilen är lättare kan den till och med komma upp i en toppfart på 10 km/h.

Detta är ofta tillräckligt för att barnen skall uppleva det som en ganska snabb upplevesle. Men bilarna kan även ha en lägre körhastighet, runt 4 km/h. Detta är främst lämpligt för att köra runt hinder eller när barnet parkerar bilen.

Topphastigheten påverkas också av olika aspekter. Ju mer vikt en bil måste bära, desto mindre kapabel kommer den att nå sin toppfart. Samtidigt kan bilen behöva köras på plana ytor för att uppnå de snabbaste hastigheterna, detta eftersom det är på plana ytor elbilar för barn har det bästa greppet.

Vikt kan komma från passagerarna eller till och med från lasten, eftersom många bilar har en bagageutrymme som kan bära allt från leksaker till sand.

Underhållningsalternativ i elbil för barn

Även om bilarna främst är en leksak kan de fortfarande ha moderna underhållningsalternativ. Detta kommer vanligtvis i form av musikunderhållning.

Många elbilar för barn kommer med förinspelade låtar och gör upplevelsen ännu roligare. Men för att göra uppleveslen ännu större finns det modeller där barnen kan spela sin egen musik.

Några av de bästa elbilarna för barn tillåter användare att ansluta sin musik via ett SD-kort eller via ett USB-minne. På så sätt kan barn faktiskt lyssna på sin favoritmusik.

Det är även värt att ta hänsyn till att bilarna också har andra typer av ljud som inkluderar en tuta eller en rolig röstförstärkare. Det finns många andra roliga underhållningsalternativ att tänka på. Många av dem inkluderar LED-lampor framtill, baktill eller i hjulen.

elbil för barn lambogini design

Designade elbilar för barn

Troligtvis är den viktigaste egenskapen hos en bil dess design. Om barnen inte gillar hur en bil ser ut, är det mindre troligt att de tycker om själva bilen, även om den har roliga egenskaper.

Lyckligtvis finns det många inspirerade alternativ att välja mellan. Det har blivit populärt med bilar som faktiskt efterliknar verkliga fordon, det finns många imponerande modeller av bilar att titta på.

Allt från enkla bilar till äventyrsbaserade terrängfordon som med de små förarna kan utforska omgivningen med bil.

Några av de bäst designade elbilarna på marknaden är också praktiska. De tillåter en eller två barn att sitta i bilen, och de kan de till och med komma med lädersäten, vilket är imponerande för en leksaksbil.

Men elbilarna har också andra sportinriktade designegenskaper som exempelvis 5-punkts bälte. Med många tillbehör att beakta bör alla dessa elbilar för barn kunna köras i åtminstone en timme med maximala funktioner påslagna.

Sammanfattningsvis om elbilar för barn

Det bör inte ta mer än ett par timmar att montera de bästa elbilarna för barn. Men av egen erfarenhet så rekommenderar jag faktiskt att använda dina egna verktyg när bilen skall monteras, detta istället för att använda de verktyg som kommer med bilarna. Dessutom, läs beskrivningen till bilen och följ noga säkerhetsanvisningar för att garantera att bilen är rätt monterad och säker.

I de flesta fall levereras elbilarna med batterier. I sällsynta fall kan extra batterier behövas för några extra funktioner. Ett sådant exempel kan vara de elbilar som de som inkluderar tuta eller musikspelare som kan anslutas till extra batterier för att inte påverka huvudbatteriet.

Laddningstiden skiljer sig också mellan olika bilar. Ofta rekommenderas det att batterierna skall ladda i minst 18 timmar för full kapacitet, men några batterier kan faktiskt laddas på cirka 10 timmar vilket anses vara en typ av snabbladdning i detta segment.

Eftersom vissa av elbilarna för barn kan köras upp till 90 minuter(!) är det smart att planera i förväg så att batterierna är fulladdade när bilen skall köras. Ingen vill ju ha ett besviket barn 😉

Slutligen är det viktigt att också ta hänsyn till det pedagogiska perspektiv som en elbil för barn ger. Det kan lära barn om orsaker och effekter, det kan även visa barnen hur fysik fungerar samt de lär sig hur en bil fungerar.

För det är ju faktiskt så att barn har lätt att lära så länge de tycker att det är kul.

Bästa elbil för barn

Som sagt ovan så finns det otaliga modeller och egenskaper hos elbilar för barn. Här kommer en lista på några prisvärda populära modeller med bra kvalitet. Ofta är det en smaksak när man väljer bil och egenskaper. Kanske pappas favoritmodell är rolig att se sitt barn köra runt i.

Jag börjar med den som jag tycker är bäst av de modeller jag testat, en Jeep Wrangler. Sedan följer lite olika segment som tvåsitsmodeller och olika bilmärken. Jag fyller på med nya modeller allteftersom jag har testat dem.

Bästa elbil barn 4WD – Jeep Wrangler Rubicon 12V

Varför jag gillar elbilen: Rekommenderas för åldrar mellan 3 till 6 år, detta robusta fordon kommer som en fullständig körlösning för ditt barn.

Mitt betyg:

Bästa pris på Gardenstore: 4099 kr

Designegenskaper

Fordonet är utformat med stora hjul som kan hantera även små stötar och är redo att transportera en förare upp och ner på vägen i total komfort. Förarsätet är verkligen genomtänkt, format efter ett barns kropp och erbjuder massor av sidostöd, precis som i en riktig bilstol.

Det finns även säkerhetsbälte för extra säkerhet. Att komma in i fordonet är inte komplicerat. Barn kan göra det utan några dörrar, helt enkelt genom att gå över sidorna i metall.

Med design som till och med skulle få vuxna att hajja till, erbjuder fordonets inredning många alternativ för att hålla små förare upptagna. Bortsett från den moderna ratten, finns det en instrumentbräda som även är full med instrument.

Om barnen redan har sin favoritmusik så kan de ansluta deras prylar till AUX eller USB uttaget för att lyssna på deras favoritlåtar medan de är styr Jeepen. Fordonets utsida ser robust ut och ger ett kraftfullt intryck. Modellen finns i svart, blått, grönt, gult, rött och vitt.

Alla färgerna har de imponerande LED-lamporna så att det ser ännu mer kraftfullt ut.

Bekväma egenskaper

När det gäller själva körningen imponerar fordonet med sin starka motor som levererar 12V på varje däck och bilen kan både köras framåt och bakåt. Elbilen styrs enkelt även av föräldrarna genom den medföljande handkontrollen för att garantera extra säkerhet.

Bilens vikt på 18 kg är inte för tungt för att lätt förvaras när elbilen inte används. Jag tycker att elbilens maxhastighet på ca 8 km/h är tillräckligt så den är så pass stark att den klarar hinder och småstenar.

Att bilen även har en inbyggd radio och andra tuffa finesser gör att barnet inte behöver en snabbare bil.

Betyg till elbil barn 4WD – Jeep Wrangler Rubicon 12V

Med en fullständig lista över underhållningsfunktioner och bra vridmoment är denna Jeep truck det bästa valet för massor av timmars rolig körning.

Fördelar:

– Fyrhjulsdrift med 12V motor på varje hjul.
– LCD-display visar hur mycket batteri som finns kvar.
– Kan både köra framåt och backa.
– Fjärrkontroll låter föräldrar ta över när det behövs.
– Musikenhet med AUX-ingång.
– Ljud- och ljusfunktion.
– Gummidäck.
– Lädersäten.

Nackdelar:

-Endast en förare och ingen passagerare får plats.

Elbil barn Mercedes Benz GLC Couple Rosa

Varför jag gillar elbilen: Passar många åldrar och är väldigt attraherande för många barn rent designmässigt.

Mitt betyg:

Bästa pris på Jollyroom: 3106 kr

Designegenskaper

Elbilen är designad för att efterlikna en riktig Mercedes S63 och tillverkaren är licensierad för Mercedes. Denna elbil är perfekt för snabba förare att köra runt på gården.

Elbilen har många designegenskaper för att betrakta den som en pålitlig bil för alla barns smaker. Speciellt för flickor med sin snygga fräcka rosa färg.

Elbilen har även en MP3-spelare med Bluetooth-anslutning. Även om elbilen är utformad så att den bara passar föraren, kan bilen vara bland de bästa alternativen för komfort. Med mjuka säten och ett 5-punkts sportbälte måste det sägas att bilen till och med ser cool ut för vuxna.

Bekväma egenskaper

Att komma in i bilen görs genom någon av sidodörrarna. Dessutom kan man säga att Mercedes S63 går minst lika bra som den ser ut. Med en batteriindikator på instrumentbrädan vet barnen exakt hur mycket körtid det har kvar. Med ytterligare rattkontroller kan barnet till och med ta sina kunskaper till nästa nivå.

De flesta barn kan tycka att det är kul att växla mellan växlarna också, detta då elbilen har två växlar fram, och en växel bakåt. Med en enkel steg-för-steg-montering kan bilen enkelt vara redo för en bekväm körning inom en timme.

Betyg till elbil barn Mercedes Benz GLC Couple Rosa

Baserat på den riktiga Mercedes GLC på licens, är fordonet ett toppalternativ som är gjort för komfort.

Fördelar:

– Går att styra med både fjärrkontroll och av barnet själv
– Gummidäck för tystare körning
– Inbyggd LCD-mätare som anger batterinivå
– Två framåtgående växlar och en backväxel
– Backspeglar
– Går att ansluta med mp3-spelare, USB eller SD-kort

Nackdelar:

– Bara föraren får plats

Elbil barn tvåsitsig – Volvo XC90 12V

Varför jag gillar elbilen: Ett klassisk svensk bil med mycket utrymme. Perfekt för två personer och väldigt säker och robust design.

Mitt betyg:

Bästa pris på Jollyroom: 3801kr

Designegenskaper

Denna elbil för två barn som ser ut precis som en riktig Volvo XC90 är tillverkad på licens från Volvo. Bilen är utrustad med tufft ljud och ljuseffekter och klarar till och med att spela upp musik från en MP3 spelare.

Med läckra träliknande detaljer på instrumentpanelen och med bekväma stolar ger denna elbil ett exklusivt intryck. Tack vare att denna Elbil Volvo XC90 är designad som en tvåsitsig elbil för barn så ger bilen dubbel glädje med säkerhetsbälten för att garantera säkerheten.

Bekväma egenskaper

Denna elbil för två barn är en säker bil där barnen sitter bekvämt, detta tack vara lite högre realistiska sidodörrar som enkelt öppnas när barnen skall gå ur och i i bilen. Med extra stötdämpare på bilen garanteras en bekväm åktur där barnen dessutom kan lyssna på sin egna musik eller på radio.

Föraren kan välja mellan två olika lägen för lägre eller högre hastighet och dessutom backa med bilen om så krävs. En jättebra bil både för att ha kul tillsammans med en kompis och dessutom samtigt lära sig hur en riktig bil fungerar. Dubbel glädje!

Betyg till tvåsitsig elbil barn Volvo XC90

Med en mycket realistisk känsla och dessutom möjlighet för barnet att ha med sin kompis är detta en utmärkt tvåsitsig elbil för barn.

Fördelar:

– Gummidäck för tystare körning
– Backväxel
– Uppspelningsfunktion för musik
– Stöd för anslunting av mp3-spelare och USB
– Sidospeglar
– Säkerhetsbälte

Nackdelar:

– Har bara ett säkerhetsbälte som man får dela på om man ät två.

Frågor och svar om elbilar för barn

Vad är en elektrisk bil?

En elektrisk bil är en bil som kör på elektricitet istället för bränsle. De har en batteripaket som laddas upp när bilen är parkerad. När bilen kör så använder den elektriciteten för att köra.

Hur fungerar en elektrisk bil för barn?

En elektrisk bil har en batteripaket som laddas upp när bilen är parkerad. När bilen kör så använder den elektriciteten för att köra. När batteriet är tomt så kan man ladda det igen i ett vanlig kontaktuttag.

Kan barn verkligen köra en elbil på egen hand?

Alla barn kan lära sig att köra elbil på egen hand. Om de behöver hjälp kan föräldrar ge dem en hand med fjärrkontrollen som medföljer till vissa modeller.

Finns det några säkerhetsfunktioner på elbilar för barn?

Elbilar för barn är i allmänhet säkra leksaker. De bästa av dem har även säkerhetsbälten. Vissa elbilar har till och med funktionella dörrar för att hålla barnen i stolen under snäva svängar.

Kan elbilar för barn användas i regn?

Alla bilar är designade utan tak, så att barnen passar lätt inuti. Det betyder att de inte skall användas om det kraftigt regnar eller snöar.

Hur länge håller batterierna i en elbil för barn?

Några av de bästa 12V-batterierna på elbilar kan köras i upp till 90 minuter. Att använda bilbelysning eller lyssna på musik kan dock förkorta denna period till cirka 60 minuter.

Kan en elbil för barn köras på gräs?

Några av de bästa elbilarna har stora hjul tillverkade av skum. Dessa hjul erbjuder tillräckligt med dragkraft för att bilarna skall ta sig fram på gräs

Kan barnen köra med en elbil inomhus?

Om det finns tillräckligt med utrymme i huset kan bilarna köras med lägre hastigheter, men var vaksam så inget som kan gå sönder står i vägen!

UPPAbaby Vista V2 recension 2023 | Komplett barnvagnsrecension med test och betyg

UPPAbaby Vista V2 är en mångsidig och elegant duo barnvagn, som kan göras om från enkel till dubbel, och erbjuder sömlös körning över alla sorters terräng med utmärkt stabilitet och förvaring. UPPbaby Vista V2 är en bra barnvagn som har förbättras sedan dess tidigare modell UPPAbaby Vista.

Fördelar:

 • Alla hjul har bra fjädring för all sorts terräng
 • Det finns en stor korg
 • Flera sittkonfigurationer
 • En liggdel som är lämplig även för nattsömn, och kan fällas ihop med sitsen fastsatt.
 • Vagnen kan enkelt göras om för två barn eller barn + spädbarn

Nackdelar:

 • Stor (i längd) när den är hopfälld
 • Vagnen är relativt tung

UPPAbaby Vista V2 kom i februari 2020 och är den nyaste versionen i Vista-serien som du säkert hört talas om, och säkerligen sett en och annan vagn från.

Den har några smarta förbättringar som ett nytt solskydd och en enklare sele, men det är inte en så värst dramatisk skillnad från ursprungsmodellen med sin enormt populära design som i allmänhet är omtyckt av både föräldrar och experter som en utmärkt barnvagn.

UPPAbaby Vista V2 hör till de dyrare prisklasserna för sittvagn med liggdel, men är en lyxig, och något prålig barnvagn, som är riktigt välgjord med material av hög kvalitet.

Det är verkligen en snygg design, den är enkel att styra, och är idealisk för föräldrar med tvillingar eller som tänkt få fler barn.

UPPABaby Vista Syskonvagn

Tack vare att den kan expandera till en syskonvagn eller dubbelvagn, och dess kopiösa sittkonfigurationer – en av Vistas främsta egenskaper – är den perfekt för familjer med en nyfödd bäbis och ett småbarn eller två småbarn som åker ihop. Det går till och med att lägga till en åkbräda för ett tredje barn om du vill det

Köp UPPAbaby Vista V2 på Babyshop

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Bästa pris på Bonti: 13 499 kr

Babybutiken Bonti säljer UPPAbaby Vista V2, och rekommenderas om du inte finner vad du letar efter på Bonti. Där får du fri frakt samt och andra bra saker som ingår.

Mina första intryck av UPPAbaby Vista 2

Direkt när jag tog ur den ur lådan kunde jag se att det här var en premiumprodukt – sittdelen och liggdelen låg i varsin tygpåse och allt var noggrant skyddat i förpackningen. Inuti lådan fanns en liggdel för ett spädbarn, en sits för sittvagnen och olika tillbehör inklusive ett regnskydd, solskydd och insektsnät.

uppababy vista v2 dubbel
uppababy vista v2 dubbel

Lätt att sätta ihop

Det är ganska intuitivt, allt klickas i smidigt, men instruktionerna kan vara lite svåra att förstå – det finns bara bilder, inga ord – och det kan vara frustrerande ibland. Sammantaget tog den cirka 15 minuter att montera. Andra tillbehör till UPPAbaby Vista V2 säljs separat och tar några minuter att montera.

Lämplig ålder för UPPAbaby Vista V2

Vista V2 kan användas från födseln med liggdelen (som är inkluderad) fram tills barnet nått en vikt på 9 kg eller när de kan trycka sig upp på händer och knän, och från 6 månader till 22 kg med sittdelen.

UPPAbaby Vista V2 - Video hur du kommer igång

Skillnader mellan UPPAbaby Vista V2 och UPPAbaby Vista

Ett antal finjusteringar har gjorts för Vista V2 från originalversionen, som alla bara gör vad som redan var en utmärkt barnvagn till en ännu bättre sådan. För det första har V2 mer utrymme i sittdelen – fotstödet är två och en halv cm större och ryggstödet lika mycket längre.

Suffletten kan nu göras längre genom att öppna upp en extra del med blixtlås, som erbjuder utmärkt extra skydd för barnet. Den har även ett tittut-fönster, som också fungerar som ventilation.

Selen har också moderniserats – den behöver inte trädas om, vilket gör den lättare att justera.

En av de viktigaste uppdateringarna är att V2 erbjuder en ännu mjukare åktur än tidigare med nya hjul och förbättrad fjädring. Det finns nya färgade låsindikatorer på framhjulen och vagnen finns tillgänglig i ett brett utbud av ännu fler färger.

Korgen är fortfarande en av de största på marknaden, men den har nu en snyggare design, plus en extra sidficka.

UPPAbaby Vista V2 färger
UPPAbaby Vista V2 färger

Köp UPPAbaby Vista V2 på Babyshop

 Bonti säljer UPPAbaby Vista V2 är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti

Skillnader mellan UPPAbaby Vista V2 och UPPAbaby Cruz V2

Vista V2 är något lättare att manövrera än Cruz V2 på grund av dess större hjul och bättre fjädring. Den är också tyngre, bredare och dyrare.

Den viktigaste skillnaden är dock att Vista kan omvandlas till en dubbel barnvagn med en andra sits, medan Cruz V2 endast är utformad för ett barn. Till skillnad från Cruz ingår en liggdel som passar för nattsömn också i priset för Vista-modellen.

UPPAbaby Vista V2 jämfört med andra barnvagnar i samma prisklass

När det kommer till premiumnivån för barnvagnar är iCandy Peach en nära konkurrent till Vista V2. Den har ungefär samma pris som Vista V2 och med 14,2 kg (för enkelsitskonfigurationen) väger den bara lite mer, och precis som Vista V2 kan den anpassas till en dubbelvagn.

Den kan stoltsera med en enhändig hopfällning (något som Vista V2 inte har) och har en högre max vikt på 25 kg, men är bara 52 cm, vilket är smalare än Vista V2:s 65 cm. ICandy Peachs korg, som även om den inte kan konkurrera med Vista V2:s betydande kapacitet på 13,6 kg, har en respektabel gräns på 10 kg.

En annan enkel-till-dubbelvagn i en liknande prisklass är Bugaboo Donkey 3. Med Donkey 3 kan man ha barnen bredvid varandra, jämfört med Vista V2 där ena barnet sitter framför det andra, men du måste betala för en extra sits eller liggdel.

Joolzs dubbla barnvagn, Geo2, är också en nära rival med sitt snygga utseende och smarta teknik som gör det möjligt att gå från en enkel till dubbel barnvagn. Den är billigare än Vista V2 och säljs med allt som behövs för att göra om vagnen till en dubbelvagn.

UPPAbaby Vista V2 gå med vagn
UPPAbaby Vista V2 gå med vagn

Liggdelens bekvämlighet

Sedan Vista först kom har jag hört så många föräldrar ge höga beröm för barnvagnens liggdel, och jag kan verkligen bekräfta hur bekväm, snygg och säker den är.

Madrassplattan är perforerad, andningsbar och avtagbar (perfekt för rengöring) och UPPAbaby säger att den är säker för nattsömnen, vilket är riktigt praktiskt för mig som ofta reser med min vagn.

Under de varmare månaderna finns det en smart kardborreflik vid liggdelens bas för extra luftcirkulation och du kan dra för ett utdragbart solskydd med UPF50+ mellan suffletten och täcket.

Den väger 4kg, så det fungerar bra med en liten baby, men det börjar blir tyngre nu när min yngsta har blivit lite äldre.

Ta bort UPPAbaby Vista V2 från ramen

Liggdelen är en dröm att använda. I alla fall när du hittat knappen längst upp, som tar bort den från chassit. Pinsamt nog tog det oss tre personer och en bra stund att lista ut det, eftersom vi var ute med vagnen och inte hade tagit med instruktionsboken.

Allt du gör är att trycka in och skjuta på knappen och i en supersmidig rörelse kan du lyfta av liggdelen från chassit. Dessutom kan du göra det med en hand, till skillnad från vissa jämförbara barnvagnar (t.ex. Bugaboo Donkey 3) där du måste trycka på flera knappar samtidigt.

UPPAbaby Vista V2 liggdel
UPPAbaby Vista V2 liggdel

Sittdelens bekvämlighet på UPPAbaby Vista V2.

Sittdelen är utmärkt – den går att torka av lätt och funkar hela vägen upp till 22 kg (ca 4 till 5 år). Nytt för 2020 är att V2-Modellen är rymligare för växande småbarn och innehåller en förbättrad sele som är mycket lätt att justera tack vare att den inte behöver trädas om hela tiden.

Den enda nackdelen är att axel- och midjeremmarna sitter ihop, vilket innebär att om ditt barn vrider sig ur axelremmen, har de också tagit sig ur remmarna för benen.

Mitt barn älskar att sitta högt uppe i denna vagn och hålla fast vid stödstången, eftersom han härmar mig när vi är ute och går. En annan bra funktion är hur snabbt sitsen kan vändas för att antingen vara vänd mot världen eller föräldern (men du måste lyfta ur barnet om du ska vända på sitsen)

Att luta sitsen bakåt är enkelt och smidigt och görs med en hand, men om du lutar sitsen så höjs fotstödet och åtminstone min fyraåring tycktes inte sova lika bekvämt som han skulle kunna göra på grund av det.

UPPAbaby Vista V2 i rosa
UPPAbaby Vista V2 i rosa

Att köra och styra vagnen

Att köra och styra vagnen hade inte kunnat vara enklare. Det är förmodligen den bästa barnvagnen jag har testat när det gäller att hantera all möjlig terräng. Den känns lika stabilt med bäbisen, som den gör med det lite större barnet, och båda tillsammans.

Även med två barn i är den lätt att svänga med en hand, och den känns verkligen robust och välbyggd. Jag tog den över trädrötter i skogen, över hål i vägen, uppför trottoarkanter, genom långt gräs – och den här barnvagnen hade inga problem alls.

Fjädringen gör den supersmidig för dina barn också. Detta kan ju dock vara negativt om ditt barn, som mina, faktiskt gillar att somna in till alla gupp och hopp som vanliga vagnar gör!

Tidigare modeller av Vista har hyllats för sin mjuka åktur av nästan alla föräldrar som testat den, och V2 tar detta till nästa nivå med nya hjul och en ram som har omdesignats med ett fiffigt fjädringssystem.

Att fälla ihop UPPAbaby Vista V2 med sitsen fastsatt.

För att fälla ihop UPPAbaby Vista V2 i enkelläge med sitsen fastsatt gör du så här:

 • Se till att bromsen är på
 • Dra ut styrstången till dess högsta läge
 • Luta sitsen till det näst mest upprätta läget, framåtvänt
 • Dra uppåt på de två utlösarna och rotera styrstången mot marken

Du kan också fälla ihop den i tandemläge med två sitsar som är fästa på samma sätt, förutsatt att båda sitsarna är framåtvända och att benstödet på huvudsätet är tillbakafällt.

UPPAbaby Vista V2 handtag
UPPAbaby Vista V2 handtag

Ganska enkel att fälla ihop

Jag tyckte inte att det här var det mest intuitiva hopfällningssystemet, men det är lätt att vänja sig och smidigt när du lärt dig.

I jämförelse med sina konkurrenter är det nog bara iCandy Peach som kan slå Vista V2, eftersom den har en enkel enhändig hopfällning som många har sagt är väldigt lätt att få kläm på.

Storlek när den är hopfälld

Denna barnvagn designades i USA och det kan väl måhända innebära att den har bra kvalitet, men den är också byggd för stora amerikanska bilar (och amerikanska hem kan jag tänka mig) – när den är hopfälld är den fortfarande ganska stor, 44 x 65,3 x 84,5 cm. Detta gällde även för Vistas originalversion.

Vista V2 är fristående, men jag förvarade vagnen på sin sida hemma – annars är det som att ha ett litet rymdskepp i vardagsrummet när den är helt utfälld. Den kan stå själv, men jag tyckte det var säkrare att låta den ligga på sidan, eftersom mitt barn lätt kunde knuffa och välta den när den var upprätt.

UPPAbaby Vista V2 ihopfälld
UPPAbaby Vista V2 ihopfälld

Att få plats med UPPAbaby Vista V2 i bagageutrymmet

Med sittdelen på gick UPPAbaby Vista V2 bara knappt in i min lilla Ford Fiesta, och vi var tvungna att sätta den i framsätet på min väns Vauxhall Corsa för att kunna frakta den.

Det är möjligt att ta bort sitsen, liggdelen och hjulen, lasta av allt i vagnens förvaringsfack, men det är mycket jobb jämfört med mindre vagnar som får plats utan att behöva ta isär något.

Den är också tung att lyfta – väger 12,4 kg med alla delar fastsatta – mer än handbagaget får väga på ett flygplan (10 kg) Om du har en mindre stadsbil som jag, kan storleken på denna barnvagn vara ett problem.

Vagnens bredd

Bredden på Vistas barnvagnar är nog det jag hört mest klagomål om, och ja, den är bred med sina 65,3 cm, men jag har inte stött på en dörr som jag inte kunde komma igenom. Jag lyckades också ta mig genom bussen med relativ lätthet, och jag gillar faktiskt hur mycket utrymme mitt barn får.

Att använda UPPAbaby Vista V2 på kollektivtrafiken

Det går inte att förneka att det här är en stor vagn – faktiskt bredare än alla sina närmaste konkurrenter, men jag lyckades få plats med min Vista V2 på barnvagnsområdet på bussen, så jag kan inte säga att den för stor.

Men när en annan vagn gick på blev det riktigt trångt, och jag kände att jag var tvungen att be om ursäkt för mitt lilla rymdskepp.

Den är också svår att lyfta ombord på tunnelbanan eftersom den är så skrymmande (speciellt när den används som en dubbelvagn) – du behöver definitivt hjälp med detta.

Köp UPPAbaby Vista V2 på Babyshop

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Chassit på UPPAbaby Vista V2

Chassit är gjort av en snygg matt krom som ser tåligt men ändå elegant ut – det känns robust och repas inte särskilt lätt.

Justering av styrstången

Styrstången är väldigt bekväm och mjuk, och funkar bra för långa promenader. Den kan också höjas mycket högt, vilket är bra för min partner som är över 180 cm.

Längre föräldrar kommer också att uppskatta de högre monteringsadaptrarna för sittdelen – min partner kan enkelt ställa in sitsen högre för att interagera bättre med vårt barn.

Skydd med huven på sitsen

Det stora solskyddet är mycket bra – definitivt ett av de mest omfattande på marknaden, med utmärkt skydd för sol och regn (om du har glömt regnskyddet!). Det finns ett användbart titthål och en ventil också.

Hjulen på UPPAbaby Vista V2

Hjulen på barnvagnen presterar fantastisk bra. De är nya och förbättrade för just Vista V2, större än tidigare modeller och klarar lätt all typ av terräng. De är också mjukare än den ursprungliga modellen, vilket minimerar vibrationer när de rullar omkring på stan.

Bromsarnas effektivitet

Bromsarna håller riktigt bra, men de kan vara knepiga att komma loss från – du behöver nästan flytta vagnen med handtaget för att de ska släppa taget.

Förvaringskorgen

Vista, som modell, är mycket känd för sin otroliga korg – en av de största, om inte den största på marknaden, den slår alla andra lyxvagnar med hästlängder. Många föräldrar jag pratat med om vagnen riktigt älskar hur mycket de kan få plats med, vilket gör den mycket användbar för en shoppingtur.

Den maximala kapaciteten är hela 13 kg. För 2020 har V2-modellen fått en uppdaterad korg med en snyggare design och även lagt till fickor, så att du praktiskt kan gömma undan sånt du kan behöva.

UPPAbaby Vista V2 korg
UPPAbaby Vista V2 korg

Lådans innehåll

 • Ramen
 • Liggdel för spädbarn
 • Sittdel
 • Tygväska
 • Hjul
 • Regnskydd
 • Solskydd
 • Insektsnät

Extra tillbehör att köpa för UPPAbaby Vista V2

Det finns många tillbehör du kan köpa, inklusive en resväska, skydd till sittdelen, liggdelsstativ (som smart kan omvandlas till en tvättkorg senare), mugghållare och åkbräda.

Du kan också köpa adaptrar för att fästa din egen bilbarnstol på ramen. Vista V2 är kompatibel med UPPAbabys Mesa i-Size bilbarnstol samt utvalda Maxi-Cosi, Cybex och BeSafe bilbarnstolar (se hela listan här).

En bra butik för alla tillbehör är Bonti, de har ett brett utbud av tillbehör till UPPAbaby Vista V2.

UPPAbaby Vista V2 bilbarnstol
UPPAbaby Vista V2 bilbarnstol
UPPAbaby Vista V2 säng
UPPAbaby Vista V2 tillbehör för säng

Vad jag önskar att jag vetat innan jag skaffade denna barnvagn

Dess robusta ram gör den till en dröm för promenader, men det betyder också att den är stor och att förvara den kan vara knepigt för folk som bor i en liten lägenhet. Den är också tung, vilket inte gör den särskilt idealisk för föräldrar som måste upp- och nerför trappor varje dag.

Det sagt är det ju dock en enkel-till-dubbel barnvagn, så storleken är nog att förvänta, eftersom den måste kunna klara av två barn. Om du letar efter något som är lättare att köra och förvara är UPPAbaby Cruz V2 också ett bra alternativ.

Mitt betyg till UPPAbaby Vista V2:

UPPAbaby Vista V2 – Värde för pengarna

Priset hör till den övre änden av skalan, och det är en investering – som sagt, det är en perfekt vagn för folk som gillar att planera framåt. För oss som hoppas få en större familj i framtiden var UPPAbaby Vista V2 väl värt pengarna.

Dess hållbara ram är gjord för att stå sig genom tiderna, så det är ingen tvekan om att den skulle räcka till för ett, två eller ännu fler barn.

Livslängden är en sak, men den klarar sig gott mot andra liknande barnvagnar på marknaden även med denna faktor borträknad – fantastisk styrning, en bekväm sits, och utmärkt förvaring gör den till ett köp väl värt pengarna.

UPPAbaby Vista V2 resesystem
UPPAbaby Vista V2 resesystem

Mina slutord om barnvagnen UPPAbaby Vista V2

Perfekt för växande familjer som älskar att vara utomhus. UPPAbaby Vista V2 är en anpassningsbar, smart och välgjord barnvagn.

Medan dess rejäla storlek och vikt betyder att den inte är rätt för alla, är dessa negativa faktorer väl motbalanserade av dess utmärkta stabilitet, förvaring och fantastiskt jämn körning över nästan all terräng. Dessutom har den ett stort utbud av dubbla sittplatsalternativ för när din familj växer.

Köp UPPAbaby Vista V2 på Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer UPPAbaby Vista V2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Bästa pris på Bonti: 13 499 kr

Babybutiken Bonti säljer UPPAbaby Vista V2, och rekommenderas om du inte finner vad du letar efter på Bonti. Där får du fri frakt samt och andra bra saker som ingår.

Springcykel, balanscykel, Sparkcykel och barncykel

springcykel, balanscykel, barncykel, sparkcykel

Nu börjar våren närma sig på riktigt och då måste självklart ditt barn ha en ny barncykel. Då gruset börjar städas upp på gatorna och värmen börjar göra sig påmind, då vet vi att våren är på ingång.

Till våren skall du passa på att så tidigt som möjligt lära ditt barn att cykla då det är väldigt bra för motoriken.

Det finns lite olika alternativ beroende på hur gammalt ditt barn är, men redan från låg ålder finns det sparkcyklar och balanscyklar som påbörjar inlärningen tidigt.

Vad skall jag köpa för springcykel?

Det finns flera olika märken som är bra och med lite olika design, exempelvis Stoy och Stiga. Det är mer en smaksak vad man köper, och så som oftast så är de cyklarna med mer kvalitet de som kostar lite extra.

Så om du vill att springcykeln skall hålla längre en någon säsong, lägg lite extra pengar på kvalitet.

Bästa sparkcykeln 2021

Det finns inget bra svar på vilken sparkcykel som är den bästa då det beror på hur gammalt och långt ditt barn är. Detta då ju större ditt barn är, ju större modell skall du välja när du köper sparkcykel. Tänk även på att modellerna skiljer sig lite beroende på hur aktivt ditt barn är.

Vissa sparkcyklar kan man använda för att göra tricks med, hoppa och åka i ramp. Andra passar sig mer för att åka längre sträckor. Stora hjul gör även att det går snabbare. Välj gärna en sparkcykel med bra metall och inte för mycket plast så att den håller längre.

Balanscykel barn

Om ditt barn är under 3 år så rekommenderas det oftast att du köper en balanscykel till ditt barn. Detta då springcykeln fungerar som balansträning och tränar ditt barn att öva balans och förbereda sig för att lära sig att använda en riktigt cykel. Då kommer det gå betydligt snabbare att lära ditt barn att cykla på riktigt.

Vad är en balanscykel?

En balanscykel är som en riktigt cykel utan trampor. Dessutom är en så pass låg så att ditt barn kan sätta ner fötterna i marken och även ta fart med fötterna så att balanscykeln åker framåt. Detta gör att ditt barn tvingas balansera cykeln när den åker framåt, vilken förfinas motoriken och balansen.

Bästa Balanscykel / Springcykel

1. Fixie Springcykel Blå

En bra springcykel/Balanscykel som ditt busfrö kommer att älska, springcykeln kommer från kreativa märket Chillafish.

– Hjälper ditt barn att utveckla och förbättra balansen och motoriken.
– Integrerat fotstöd och fotbroms.

Pris:999 kr
Märke:Chillafish
Mått:78,7 x 27,9 x 48,3 cm
För vem:Passar barn från 2 år och uppåt.
Maxvikt:24,9 kg
Cykelns vikt:1 kg

2. Stiga RunRacer C12 Balanscykel Rosa

Med denna balanscykel från svenska Stiga kan ditt barn öva på balansen. Finns även i andra färger.

– Stabil stålram och bromsar.
– Reglerbar sadel.
– Whisper hjul.

Pris:599 kr
Märke:Stiga
Mått:Sadel: 37-43,5 cm.
För vem:Passar barn från 3 år och uppåt.
Maxvikt:50 kg

3. Stoy 10″ Springcykel Vintage Peach

En populär springcykel vintage från Svenska Stoy. Lätt att montera med mjuk sadel. Finns även i andra färger.

– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Underhållsfria 10″-gummidäck med kullager.

Pris:699 kr
Märke:Stoy
Mått:77 x 44 x 57 cm.
För vem:Passar barn från 2 år och uppåt.
Vikt:3,25 kg

Bästa Barncykeln

Bästa Cykel 3 år

Stoy Cruiser 12” Cykel Mörkgrön

En cykel med bra kvalitet från det svenska märket Stoy. Finns i flera olika färger och passar barn från 3 år och uppåt.

– Robust stålram.
– Lätt att montera.
– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Stödhjulen är enkla att ta bort när ditt barn är redo att cykla på två hjul.

Pris:1299 kr
Märke:Stoy
Mått:89 x 48 x 64.5 cm.
För vem:Passar barn från 3 år och uppåt.
Max vikt:30 kg
Cykeln vikt:8,9 kg

Bästa Cykel 4 år

Stoy Cruiser 14” Cykel Röd

En cykel som passar barn som är från 4 år och äldre. Bra kvalitet från det svenska märket Stoy. Finns i flera olika färger.

– Robust stålram.
– Lätt att montera.
– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Stödhjulen är enkla att ta bort när ditt barn är redo att cykla på två hjul.
– Mjuk sadel som kan justeras i höjd mellan 52,5 – 57 cm

Pris:1499 kr
Märke:Stoy
Mått:101 x 51 x 54 cm.
För vem:Passar barn från 4 år och uppåt.
Max vikt:30 kg
Cykeln vikt:11,75 kg

Bästa Cykel 5 år

Stoy Classic 16” Cykel

För det lite äldre barnet. En kvalitetscykel som passar utmärkt för barn öfrån 5 år och uppåt. Stödhjulen är enkla att ta av och hjulen är lite större. Finns i flera olika färger.

– Robust stålram.
– Lätt att montera.
– Styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar.
– Stödhjulen är enkla att ta bort när ditt barn är redo att cykla på två hjul.

Pris:1699 kr
Märke:Stoy
Mått:114 x 52 x 75,5 cm.
För vem:Passar barn från 5 år och uppåt.
Max vikt:50 kg
Cykeln vikt:10,60 kg

Bästa Sparkcykel

1. MICRO Cruiser Big Wheel Sparkcykel Svart

En kickbike från MICRO som har designar scooters i nästan 15 år, med gedigen kvalitet som aldrig ger upp. Finns i flera olika färger.

– Perfekt att ta till skolan.
– V-format styre som är justerbart.
– Kan packas ihop för att minimera förvaringsutrymmet.

Pris:2199 kr
Märke:Micro
Höjd på styret:740 – 890 mm.
För vem:Ålder: 5-12 år.
Max vikt:100 kg.
Cykelns vikt:4-5 kg
Material:PU

1. STOY Basic Kickbike Silver

En enklare kickbike från Stoy som passar utmärkt för att åka med till skolan. En prisvärd sparkcykel som passar från 5 år gamla barn.

– Lätt att manövrera.
– Smidig att vika ihop för förvaring.
– Justerbar höjd på styret: 68 – 79 cm.
– Stålram.

Pris:249 kr
Märke:Stoy
Höjd på styret:680 - 790 mm.
För vem:från 5 år.
Max vikt:50 kg.
Material:Stålram

Stoy Cykel

Stoy är ett svenskt varumärke som gör många olika kvalitetsprodukter för barn, allt från ett brett utbud av leksaker till babygym träleksaker och cyklar. Det som utmärker Stoy Cyklar är att de har en klassisk Skandinavisk design. Exempelvis har de en populär springcykel vintage som förenar kvalitet med skandinavisk klassisk design.

Stiga Cykel

Stiga är ett svenskt varumärke som redan 1934 grundades av Stig Hjelmquist. Stiga är ett varumärke som är känt för sina sportprodukter med väldigt bra kvalitet. De gjorde sig främst populära inom pingis, men med den succén så har de skapat mycket mer produkter med kvalitet.

Stiga har ett brett utbud av barnprodukter för barnaktiviteter. En mycket populär produkt är Stiga cyklar som används av mängder med barn runt om i världen.

Bästa bilbarnstol 2021

Säker Bilbarnstol

När det kommer till att välja den bästa bilbarnstol du kan tänka dig så handlar allt om säkerhet. Självklart måste du köpa en bilbarnstol som passar ditt barns vikt och längd, men i första hand handlar det om att köpa en säker bilbarnstol.

Senaste uppdatering: Januari 2021

De listade bilbarnstolarna nedan är bara sådana som är säkerhetstestade och godkända att användas inom EU. Det finns i dagsläget två standarder som är i bruk, den ena är den äldre ECE R44/04 som kallas E-godkännande och den andra är i-Size.

Gå direkt till:

i-Size – Europas nya standard för krocktester

i-Size standarden lanserades i Europa under 2013, formellt kallas den UN R129. Det som skiljer i-Size från den tidigare ECE R44/04 är att krocktesterna utförs med mer avancerade krocktestdockor.

Vid testerna testas även sidokollisioner samt att det finns krav på storleken på bilbarnstolen och hur den monteras i bilen. Enligt i-Size tillåts inte längre framåtvänt sittande innan barnet är 15 månader gammalt.

I Norden har vi redan krav som uppfyller dessa, men inom Europa är det ett stort steg framåt för att öka säkerheten. Vilket är viktigt när man hyr bilbarnstolar utomlands. I-Size standarden skärpes under 2017 och kallades då UN 129-02 och den berör bältesstolar.

Vad skall jag tänka på när jag köper bilbarnstol?

När du som förälder ställs inför uppgiften att välja bilbarnstol att köpa så kommer dessa punkter in i bilden.

• Säkerhet
• Ditt barn
• Hur mycket kan jag betala?
• Passar bilstolen till min bil?
• Vilka behov har vi?

Säkerhet och ditt barn

Dessa två punkter är egentligen samma sak, allt kring ditt barn handlar om säkerhet.

För nyfödda bebisar så skall man sätta dem i ett så kallat babyskydd. Det är en bilbarnstol som du enkelt kan ta in och ur bilen och som har ett handtag för att bära bebisen.

Babyskyddet bör användas de första 6-9 månaderna. Ett babyskydd appliceras bakåtvänd på sätet och fästs med de bälten som finns i bilen alternativt med isofix-fästen om bilen har det.

När barnet har vuxit ur babystolen så är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol. Denna stol är viktig och det gäller att planera för framtiden, utgå alltid från att ju längre barnet sitter bakåtvänt desto bättre. Nuvarande rekommendation säger att barnet skall sitta bakåtvänd upp tills fem års ålder, gärna sex års ålder.

Anledningen till detta är att nacken stabiliseras i en bakåtvänd bilbarnstol. Ett barns nackmuskler och skelett är inte starkt nog för att hantera en kollision där nacken utsätts för påfrestningar som den gör om man sitter framåtvänd.

När en vuxen person utsätts för en whiplashskada så innebär samma typ av skada på en bebis eller mindre barn, att halsen bryts genom en så kallad “inre halshuggning”.

När ett barn inte längre ryms i en bakåtvänd bilbarnstol eller och om de är fem år eller äldre så är det dags att byta ut stolen till en bältesstol. Fördelen med att använda en bältesstol är att nacken stabiliseras samt att bältet kommer i en bättre position mot barnets kropp. Det finns även bältesstolar med inbyggda sidokrockskydd.

babyskydd
så här ser ett babyskydd ut
bilbarnstol
Så här ser en bilbarnstol ut
baltesstol
Så här ser en bältesstol ut

Hur mycket kan du betala för bilbarnstolen?

Självklart så väger budgeten in när du skall köpa bilbarnstol. Det finns bilstolar i alla prisklasser, det som du behöver tänka på är att de är godkända enligt Europeisk standard. Som med allt annat så avgörs priset även av märke, tillbehör och funktioner.

Var dock försiktigt med att köpa en begagnad stol, den får absolut inte tidigare varit utsatt för en krock och den får inte vara för gammal. Om du köper en begagnad, gör det då av en släkting eller vän som du kan lita på till 100%.

bilbarnstol-i-bil

Passar bilstolen till min bil?

Det är lite olika förutsättningar med olika bilstolsmodeller beroende på vad du har för bil. Om du har isofix-fästen i bilen så är det bra för säkerheten, men kontrollera så att fästena passar den bilstolsmodell du tittar på. Om du bältar bilbarnstolen så spelar isofix-fästen ingen roll.

Storleken invändigt på bilen spelar också roll. Hur är sätena formade, vilken vinkel kan bilbarnstolen sitta, finns det plats om man flyttar sätena etc. Om du skall använda bilstolen fram, se då till att airbagen går att koppla ur för passagerarsätet.

Vilka behov har vi?

Om ni rör er mycket från olika bilar eller har med er babyskyddet till barnvagnen när ni tex shoppar kan det vara bra att köpa en bilbarnstol som är enkel att montera. Eventuellt kanske ha två olika baser om ni har flera bilar.

Om barnet sover mycket när det blir äldre och i åker mycket bil kan det vara bra att köpa en bältesstol som har en liggande position för nacken så att huvudet inte faller framåt. Det finns även stolar som kan vinklas efter behov.

En sak som man ofta inte tänker på är att det skall vara enkelt att tvätta stolen, kanske köpa en extra överdrag som är enkelt att ta av och tvätta om barnet kräks eller äter i stolen.

Test av bästa bilbarnstol

Testerna är uppdelade i tre kategorier beroende på vilken stol du letar efter. De tre olika är:
• Babyskydd (passar bebisar från 0-9 månader)
• Bilbarnstol (passar barn upp till 6 år)
• Bältesstol (passar äldre barn)

Bästa babyskydd 2021

Här nedan listar jag de 5 bästa babyskydden för 2021. Under respektive test finns en länk till en butik där du kan köpa bilstolen online, med fri frakt.

1. Maxi Cosi Pebble Pro i-Size – Testvinnare av Babyskydd

Detta babyskydd har en smart sele som står upp, det är lätt att sätta i och ta ur barnet ur babyskyddet

+ Passar till flera olika isofix-baser, rymlig sittyta med bra komfort
– Solskärmen är lite för kort

Förankringsmetod:Isofixbas
Kan babyskyddet bältas fast?:Ja, med bilens trepunktsbälte
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Vikt babyskydd:4,4 kg
Vikt bas:7,4 kg
Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt):68 cm
Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt):44 cm
Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt):56 cm
Bältesupphängning:Ja
Sufflett:Ja, 1 läge
Sele:Trepunkts, höjs med reglage på baksidan av babyskyddet

2. BeSafe iZi Go Modular X1 – Rejält babyskydd

Ett babyskydd som är enkelt att fästa i basen, bra suflett samt rejält tilltaget

+ Bra sele och trevlig att sitta i. Lätt att fästa och ta ur barnet.
– Svårt att förstå hur det skall tvättas

Förankringsmetod:Isofixbas
Kan babyskyddet bältas fast?:Ja, med bilens trepunktsbälte
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Vikt babyskydd:4,5 kg
Vikt bas:6,2 kg
Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt):65 cm
Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt):44 cm
Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt):58 cm
Bältesupphängning:Ja
Sufflett:Ja, flera lägen
Sele:Fempunkts, höjs automatiskt med nackstödet

3. Cybex Cloud Z i-Size

Detta är ett modernt babyskydd med plant liggläge, lång sufflett och med en bas som kan roteras

+ Smart liggläge, väldigt tydlig och hjälpsam bas, bra sufflett, lätt att justera selen
– Axelmuddarna glider av remmarna, tar tid att lära sig hitta rätt läge när skyddet ska fästas i basen

Förankringsmetod:Isofixbas
Kan babyskyddet bältas fast?:Ja, med bilens trepunktsbälte
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Vikt babyskydd:4,8 kg
Vikt bas:7,7 kg
Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt):67 cm
Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt):44 cm
Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt):60,5 cm
Bältesupphängning:Nej
Sufflett:Ja, flera lägen
Sele:Trepunkts, höjs med reglage på ovansidan av nackstödet

4. Cybex Aton M i-Size

Babyskyddet är lättanvänt och snyggt designat, håller hög nivå på säkerhet och funktioner

+ Rymlig sitt yta för barnet, lätt att anpassa efter barnets storlek, tydliga färgindikationer vid montering
– Något trögt att vinkla bärhandtaget i olika lägen, tar några försök innan man övat in rätta vinkeln för när skyddet ska fästas i basen.

Förankringsmetod:Isofixbas
Kan babyskyddet bältas fast?:Ja, med bilens trepunktsbälte
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Vikt babyskydd:4,5 kg
Vikt bas:6,4 kg
Yttermått (Längd) (med handtaget uppfällt):65 cm
Yttermått (Bredd) (med handtaget uppfällt):44 cm
Yttermått (Höjd) (med handtaget uppfällt):56 cm
Bältesupphängning:Nej
Sufflett:Ja, 4 lägen
Sele:Trepunkts, höjs automatiskt med nackstödet

Bästa bilbarnstol 2021

Här nedan listar vi de 5 bästa bilbarnstolarna för 2021. Under respektive test finns en länk till en butik där du kan köpa bilstolen online med fri frakt.

1. BeSafe iZi Plus – Testvinnare BILBARNSTOL

Detta är en rymlig bilbarnstol med flera lutningslägen, som är justerbara under körning, och har en hög maxvikt

+ Mycket rymlig sittdel, kan vinklas i flera lägen, lång användningstid
– Selbanden snurrar sig lätt

Förankringsmetod:Bälte och förankringsband
PLUS-test godkänd:Ja
Viktkapacitet:0-25 kg
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Viloläge:Ja, 3 positioner.
Kan fällas under färd:Ja
Vikt:12,2 kg
Höjd sittyta till högsta kant:62 cm
Bredd:45 cm
Bältesupphängning:Magneter

2. Britax Swingfix i-Size

En bekväm och säker bilbarnstol med smarta vridfunktioner och ett ställbart viloläge

+ Vridfunktionen underlättar enormt när barnet ska sättas i eller tas ur bilstolen, enkel att montera, flera bra lutningslägen
– Väger mycket, kan kännas lite för stor för ett mindre barn när spädbarnsinlägget tagits ur

Förankringsmetod:Isofix
PLUS-test godkänd:Ja
Viktkapacitet:18 kg
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Viloläge:Ja, 3 positioner.
Kan fällas under färd:Ja
Vikt:15,5 kg
Höjd sittyta till högsta kant:58 cm
Bredd:44 cm
Bältesupphängning:Nej

3. Axkid Minikid 2018

Denna bilbarnstol är lättinstallerad och har en rymlig och bekväm sittyta med avtagbar klädsel

+ Enkel att installera, rymlig sittyta, lätt att andra höjd på nackstöd och sele
– Kort stödben, kan inte vinklas under färden

Förankringsmetod:Bilbälte och förankringsremmar
PLUS-test godkänd:Ja
Viktkapacitet:25 kg
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Viloläge:Ja, 5 positioner.
Kan fällas under färd:Nej
Vikt:11,5 kg
Höjd sittyta till högsta kant:56 cm
Bredd:46 cm
Bältesupphängning:Nej

4. Britax Max-Way Plus

En lättinstallerad bilbarnstol som väger lite samtidigt som den är rymlig och bekväm för barnet

+ Låg vikt, enkel att installera, bekväm sittyta, lång användningstid
– Ej ställbart viloläge under färd

Förankringsmetod:Bilbälte och förankringsremmar
PLUS-test godkänd:Ja
Viktkapacitet:25 kg
Förlängningsbart rygg-/nackstöd:Ja
Viloläge:Ja, 3 positioner.
Kan fällas under färd:Nej
Vikt:7,3 kg
Höjd sittyta till högsta kant:61 cm
Bredd:45 cm
Bältesupphängning:Nej

Bästa bältesstol 2021

Här nedan listar vi de 5 bästa bältesstolarna för 2021. Under respektive test finns en länk till en butik där du kan köpa bilstolen online med fri frakt.

1. Maxi-Cosi Rodifix Airprotect

En bältesstol med viloläge och rymlig sittyta som är bekväm även för större barn

+ Rymlig och omtyckt av större barn, viloläge, enkel att spänna fast barnet i
– Viktigt att se till att höftbältet hamnar rätt

Typ av stol:Isofix
Ålder barn:4-12 år
Vikt barn:15-36 kg
Bälteshorn:Nej
Bälteshållare vid axeln:Har automatisk stängning
Vikt:4,9 kg
Bredd:55 cm
Ryggstödshöjd min-max:70-88 cm
Viloläge:Ja

2. BeSafe iZi Flex FIX i-Size

En påkostad och anpassningsbar bältesstol med viloläge, rymlig sittyta och sidokrocksskydd

+ Väldigt anpassningsbar, kan göras smal, många extra säkerhetsfunktioner och viloläge
– Dyr, vissa funktioner tar lite tid att lära in

Typ av stol:Isofix
Ålder barn:4-12 år
Storlek barn:100-150 cm
Bälteshorn:Nej
Bälteshållare vid axeln:Har automatisk stängning
Vikt:7,1 kg
Bredd: 44 cm utan SIP bumpers, 52 cm med
Ryggstödshöjd min-max:53-73 cm
Viloläge:Ja, som barnet kan reglera själv

3. Cybex Solution S-Fix

En trygg och rymlig bältesstol med ventilerad klädsel och smart, ställbart nackstöd

+ Justerbart nackstöd, välventilerad sits, integrerat sidokrocksskydd, god sittkomfort
– Viss risk för feldragning av bältet i och med bälteshornen

Typ av stol:Isofix
Ålder barn:4-12 år
Vikt barn:15-36 kg
Bälteshorn:Ja
Bälteshållare vid axeln:Har automatisk stängning
Vikt:6,4 kg
Bredd:50 cm
Ryggstödshöjd min-max:56-74 cm
Viloläge:Ja, nackstödet kan lutas

4. Axkid Grow

Enkel prisvärd bältesstol som saknar viloläge.

+ Prisvärd, smarta mugghållare, växer enkelt med barnet
– Något bred att sitta bredvid, inget viloläge

Typ av stol:Bältas fast
Ålder barn:4-12 år
Vikt barn:15-36 kg
Bälteshorn:Ja
Bälteshållare vid axeln:Har automatisk stängning
Vikt:5 kg
Bredd:44 cm (52 cm utvidgad)
Ryggstödshöjd min-max:57-73 cm
Viloläge:Nej

Källa: bäst-i-test

Vanliga frågor om bilbarnstolar

Vad är Isofixfästen?

isofixfasten

Isofixfästen är fästen som rean är förinstallerade i bilen. Alla bilar har inte Isofixfästen, men på nyare modeller är det mer och mer vanligt. Isofixfästen är det säkraste sättet att fästa en bilbarnstol.

Vad är Plus-test?

Plustestet är ett extra test som utförs av VTI, svenska statens väg- och transportfoskningsinstitut. Det är inget krav att bilbarnstolen har plustestats men om stolen har testats och har ett bra resultat innebär det att stolen klarar av kraftigare krafter som barnets nackmuskelatur utsätts för vid en frontalkrock.

Vad skall jag tänka på när jag använder en bilbarnstol?

Hornen på en bilstol är till för att på ett så säkert sätt som möjligt fästa babyskyddet eller bilbarnstolen. Det är viktigt att hornen används på ett korrekt sätt enligt manualen som ingår vid köpet.

Jag vill använda bilstolen så länge som möjligt

När du använder en bilbarnstol måste du se till att den är installerat på ett korrekt sätt enligt manualen. Ha tålamod de första gångerna och testa att installera stolen utan stressande barn. Det är viktigt att du vet hur den skall vara installerad.

Hur länge håller en bilstol?

Om du vill använda din bilbarnstol så länge som möjligt skall du köpa en modell som klarar en längre tidsspann. Det vill säga att den klarar av små och stora vikter på barnet, samt ett stor variation på minsta och högsta längd.

När kan man sluta använda bilbarnstol?

Det är olika för olika typer av bilbarnstolar. Babyskydden rekommenderas att hålla i ca 5-7 år. Bältesstolarna håller i ca 10 år och detsamma gäller basen.

Dock slits ett babyskydd ut snabbare då det tas in och ur bilen betydligt oftare.

Vi krockade, måste vi köpa en ny bilbarnstol?

Ja, om bilbarnstolen har varit utsatt för kraftigare stötar så skall den bytas ut.

Sovfår till bebisen

sovfår

Skall du köpa sovfår till din bebis så att han eller hon sover gott? Du har du tänkt helt rätt.

Det finns en del olika sovfår att välja bland och de flesta fungerar på samma sätt, men det är viktigt att din bebis tycker att det sovfår du köper är mysigt.

Dessutom är det viktigt som med alla produkter som du köper till dina små barn att det är bra kvalitet. Ett sovfår med dålig kvalitet kan lätta börja fälla och då blir det både jobbigt att städa samt att din bebis får det obekvämt med ludd och dylikt.

Köpa sovfår – här är bra exempel:

Svankudde - Sovfår

Sovfår som är formad som en svan

Se till att ditt barn har en gosig vän med denna Svankudde i Gräddvit från det populära märket Bloomingville.

sovgris

Sovfår som är formad som en gris

La Millous sömniga gris är den perfekta kudden till vagnen eller vaggan! Helt i öko-tex tyger och mjukaste kompisen att ha som kudde och sedan behålla som favoritsnutte.

sovorm

Baby Sovorm

Smart babyprodukt från NG Baby som kan följa med från graviditet till förskoleålder. Kan antingen användas som gravidkudde/amningskudde att forma efter eget behov eller varför inte knyta samman ändarna till ett tryggt babynest att använda i babyns säng eller när du lägger ditt barn att vila i stor säng.

Bugaboo Fox 2 recension 2021 | Komplett recension med test och betyg

Bugaboo Fox har alltid varit min favoritbarnvagn (föregångaren till Fox2) efter Buffalo modellen, och vilken jag även recenserade här. Fox har bara funnits på marknaden i ett par år och den fyllde behovet mellan Cameleon-vagnen och den inte längre producerade Buffalo-vagnen.

Bugaboo Fox2 kortfattat

Bugaboo Fox 2 är en lättviktare på endast 10,2 kg jämfört med alla andra terrängvagnar, och dessutom utan att behöva reglera styret som du behöver på exempelvis Cameleon.

De stora hjulen och robust fjädring gör att Bugaboo Fox2 alltid klarar tuff terräng. Fox2 har också den populära liggdelen som garanterar sömn och som du även kan använda när du är hemma.

Bugaboo Fox2 blev en omedelbar hit – och överallt har väntelistorna varit fulla för att säkra ett exemplar när barnvagnen släpptes.

Viktiga funktioner hos Bugaboo Fox2

Lämplig att användas för:Nyfödd och upp till 22 kg
Typ av vagn:Terräng
Vikt med sittdel:10,2 kg
Resekompatibel:Ja
Total kostnadMed full utrustning från 12 199 kr

Köp Bugaboo Fox2 hos Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

bugaboo fox2 navy
Bugaboo Fox2 är en uppgradering av Fox modellen

Bugaboo Fox2 jämfört med Bugaboo Fox

Så vad kan ha förbättras på två år? Det stora för mig är deras vikningsmekanism. Det här är inte en enhandsvikningsvagn (de flesta stora vagnar är inte det), men de nya mekanismerna har en mycket mer naturlig känsla, vilket gör det enklare och smidigare att fälla ihop barnvagnen.

Att vika ihop vagnen var förmodligen den svåraste delen för nya användare när barnvagnen först kom ut på marknaden. Men man lär sig snabbt!

Tittfönster i taket och extra utrymmen

De har också lagt till ett ”peek-a-boo”-fönster till sina tak så man kan se barnet! Detta var något som användare har bett Bugaboo om i flera år och de har äntligen lyssnat.

De har också lagt till fler fickor till liggdelen där du kan lägga dina nycklar eller telefonen, eller varför inte något som din bebis behöver. En liten designändring jämfört med Bugaboo Fox är att alla nitar på ramen nu är svarta, vilket ger ett elegantare utseende.

En väldigt bra sak är att de lyckades ta bort något kilo genom att göra de stora hjulen något lättare i vikt.

bugaboo fox 2 stilar liggdel
Vem passar Bugaboo Fox2 för?

Vem är Bugaboo Fox2 avsedd för?

För dig som vill ha en högkvalitativ, robust kombivagn. För dig som vill enkelt vill kunna ta ut liggdelen medan bebisen sover. För dig som tar långa promenader, (för att få bebisen att sova ;), och vill ha något som kommer att hålla över tid. Med Bugaboo Fox2 kommer du alltid att få kvalitet.

Att fälla ihop Bugaboo Fox2

Jag älskar Bugaboo Fox2 – jag tycker att det är en bra, solid, terrängvagn som dessutom är smidig och lätt. Den fälls ihop till en relativt liten pryl (du kan till och med fälla den med sätet eller liggdelen på), så det är lätt att ta in och ut ur din bil.

bugaboo fox 2 ihopfälld
En maximalt ihopfälld Bugaboo Fox

Bugaboo Fox2 med babyskydd till bil

Du kan använda liggdelen som nämns ovan eller lägga sätta fast ditt babyskydd direkt från bilen med extra adaptrar. Den är redo att användas från födseln tills ditt barn har växt ur barnvagnsstadiet.

Bugaboo Fox2 andrahandsvärde

Dessutom har Bugaboo’s vagnar ett bra andrahandsvärde vilket gör att du får tillbaka en stor del av köpet när du senare inte behöver den.

bugaboo fox 2 aluminiumram
En stark aluminiumram med servostyrning

Den perfekta körningen med servostyrning

I och med Bugaboo Fox2 har körtekniken kontinuerligt förfinats för att göra det till den absolut bästa i klassen. Det är en kombination av en avancerad fjädring, uppgraderingar på insidan och utsidan av hjulen och hjulhöljen samt även positionen för de perfekt vinklade styrhandtagen i förhållande till hjulen som ger känslan av ett kraftfullare tryck utan att behöva använda mer kraft.

När du känner hur barnvagnen navigerar i svängar och i trånga utrymmen vet du att det är vagnen med den perfekta körkänslan som har servostyrning.

Avancerad fjädring för all terräng

Bugaboo Fox 2 är Bugaboos jämnaste barnvagn när den körs. De optimalt stora hjulen på 8,5 och 12 tum och med en avancerad fjädringsupphängning (med ytterligare bakhjulsupphängning och inre gummidämpning) skapar en smidig, stadig åkupplevelse för ditt barn, oavsett om de befinner sig i liggdelen eller i sittdelen.

Det gör också denna barnvagn till en smidig körupplevelse, den glider lätt över ojämnheter och terräng.

bugaboo fox2 svart
Bugaboo Fox2 är en stark men ändå lätt barnvagn

Stark men lätt

Bugaboos mest avancerade kombivagn med alla komfortfunktioner du kan förvänta dig väger endast 10,2 kg. Trots vagnens ultra-lätta komposition kan Bugaboo Fox2 fortfarande hålla ett växande barn på upp till 22 kg eller 48 månader.

Dess vikt och självstående endels-ihopfällning eller den mer kompakta 2-dels ihopfällningen, utan hjul, gör det riktigt enkelt att lyfta och bära upp och ner i lägenhetstrappor eller när du skall gå på bussen eller pendeln.

Innovativ design för ultimat komfort

Bugaboo Fox2 har en ergonomisk och vadderad sitt- och liggdel, vilket gör att den har den ultimata komforten för ditt barn från att barnets födelses till vuxet barn. Bugaboo Fox2 är en utmärkt barnvagn för alla årstider med ett kompletterande solskydd, som har ett integrerat peek-a-boo-fönster och luftfickor för extra luftflöde under varma sommarmånader, detta även inkluderat som standard.

Extra förvaringsutrymme

Den lättåtkomliga korgen under sitt-/liggdelen har en kapacitet på 30 liter som gör att du kan ta med allt du och barnet behöver.

bugaboo fox 2 solsuflett utfälld
Bugaboo Fox2 är en barnvagn som jag varmt rekommenderar

Sammanfattningsvis om Bugaboo Fox2

Bugaboo Fox2 är Bugaboos mest avancerade barnvagn. Genom att kombinera 20 år av Bugaboo-innovationer och tekniska framsteg – ger detta den perfekta körglädjen med servostyrning.

Det är deras bästa barnvagn med många funktioner som gör den till den lättaste enhandsvagnen för föräldrar, bra för all terräng, alla väder och Fox2 är tillverkad av kvalitet och uppgraderade material som är konstruerade för att hålla.

Bugaboo Fox2 är för föräldrar som vill ha det bästa i kombivagnar, i en ultralätt design. Och det är extra bekvämt för barn med uppdaterade premiumtyger och en ergonomisk bassinet och sittdesign.

Dessutom med 3 års garanti samt ett mycket bra andrahandsvärde. Jag rekommenderar starkt, köp!

Köp Bugaboo Fox2 på Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Bugaboo Fox2 - Sätta ihop chassi och liggdel

Vad ingår i standardpaketen i Bugaboo Fox2?

 • Chassi med hjul.
 • Liggdel/sittdelsram.
 • Bärhandtag/säkerhetsbygel.
 • Sittdelsklädsel.
 • Liggdelsklädsel.
 • Solsufflett.
 • Överdrag till styre och handtag.
 • Navkapslar.
 • Förvaringskorg under sittdel.
 • Regnskydd.
bugaboo fox 2 olika farger
Det finns en mängd med tillbehör och olika färger till Bugaboo Fox2

Tillgängliga tillbehör att köpa till:

Vad?Pris:Köpa:
Sittdyna som skyddar mot spill och leder bort fukt.799 krKöp här
High Performance Åkpåse som håller bebisen varm och skyddad mot väder och vind.1999 krKöp här
Parasoll som skyggar under soliga dagar.509 krKöp här
Lätt Bomullsfilt för extra värme under kyliga barnvagnspromenader.-Köp här
Mixa, matcha och förnya barnvagnen med Fox Klädsel för att ge din barnvagn en helt ny look.-Köp här
Breezy Solsufflett för barnvagnspromenader under varma och soliga dagar.1000 krKöp här
Mammoth Väska som ger 12 kg extra förvaring på barnvagnen.-Köp här
Kopphållare + Snackbricka-Köp här
Britax Bilstolsadapter-Köp här
Chicco Bilstolsadapter-Köp här
Nuna/Cybex/Maxi-Cosi Bilstolsadapter-Köp här

Bugaboo Fox2 - Sätta ihop chassi och sittdel

Specifikationer, vikt bredd och annat | Bugaboo Fox2

 • Passar från nyfödd upp till 22 kg.
 • 8.5-tums låsbara swivelhjul fram och 12-tums bakhjul.
 • Styrets höjd: 88 – 108 cm.
 • Vikt med sittdel: 10,2 kg.
 • Sittdelens höjd från marken: 59 cm.
 • Mått utfälld: 115 x 104 x 60 cm.
 • Mått hopfälld i ett stycke (lbh): 47 x 60 x 90 cm.
 • Förvaringskorg under sittdel: 30 liter.
 • Maxvikt förvaringskorg: 10 kg.
 • 2 års garanti (med ett extra år om man registrerar sig på märkets hemsida).

Vad är nytt i Bugaboo Fox2 jämfört med Bugaboo Fox?

 • Uppdaterade vikningsknappar för en enklare och mer bekväm ihopfällning
 • Ny solsuflett med peek-a-boo & breezy i ett.
 • Uppdaterade roterande bärhandtag som gör det lättare att öppna bärhandtaget
 • Uppdaterat greppskydd som sitter på styret genom ny design av handledsslingan (självstående när de är vikta)
 • Ny liggdel med 2 extra fickor för extra förvaring, exempelvis nycklar eller telefon
 • Uppdaterat handtag för en bekvämare position
 • Uppdaterad design för snyggare och enklare utseende på hårda och mjuka delar

Köp Bugaboo Fox2 på Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox2 och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Källa till denna recension: Bugaboos hemsida

Varma kläder för barn

varma kläder för barn

Under den kallaste delen av året är det viktigt att ha varma kläder så att ditt barn kan vara ute oavsett vad termometern visar. Vissa vinterdagar är det snö och is, andra dagar är den slaskigt och blött.

Det gäller att ha rätt förutsättningar i garderoben för att vara rustad för det mesta. Här är vår guide till de kläderna du bör ha, för att hålla ditt barn varmt under årets kallaste dagar.

Håll fötterna varma och torra

Barn tenderar att röra sig både i snö, vatten och slask, oavsett hur kallt det är ute. Därför är det viktigt att ha rätt stövlar eller kängor, beroende på hur vädret ser ut.

Är det riktigt kallt med minusgrader, snö och is, är ett par rejäla vinterstövlar att rekommendera. Se till att de är varma och håller tätt så att barnet kan leka i snön utan att bli kallt eller riskera att bli våt om strumporna.

Om det istället är nollgradigt så finns det risk att det blir alldeles för blött för att ha vanliga vinterskor eller kängor. Då är det istället läge att använda ett par fodrade allvädersstövlar. Då kan ditt barn leka både med vatten och slask, vilket garanterat kommer att vara lockande när vädret är på det humöret.

Det kan också vara bra att ha åtminstone något par lite varmare strumpor: ull, stickat eller raggsockor till exempel. Särskilt om ni har lite större stövlar som behöver fyllas ut kan ett par extra sockor var perfekt för jobbet. Om ni dessutom vill prova åka skridskor, är ett par tjockare strumpor perfekt i de annars så hårda skridskorna.

varma och torra fötter

Ytterkläder och overaller

Vintertid är det givetvis extra viktigt att ha ordentligt med kläder som täcker hela kroppen när ni är utomhus. Overaller är perfekt för de flesta barn, då de är både enkla att ta på sig, håller värmen och går bra att röra sig i när det är vinterlek på gång.

Vinteroveraller funkar för både små och stora barn; det är ett väldigt praktiskt plagg som håller tätt och inte släpper in någon snö, något som annars kan förstöra den roligaste av lekar om barnet bli kallt innanför kläderna.

Utöver overallen finns förstås jacka och täckbyxor som är ett smart sätt att kunna anpassa sig efter vädret. Om det inte är alltför kallt och inga snölekar står på agendan, räcker det kanske med en varm och skön vinterjacka.

Men är det riktigt kallt eller barnet kommer att leka i snön eller på isen, är det läge att dra på sig även täckbyxorna.

mössor och vantar

Mössor och vantar

Det är bra att ha ett par uppsättningar mössor och vantar, så att ni kan anpassa er efter kylan. Om det är riktigt kallt behöver barnet ha en väl fodrad vintermössa, gärna med öronlappar så att en stor del av huvudet och ansiktets sidor är täckta.

Är det lite mildare väder är istället en vanlig mössa, till exempel i ull, att föredra. Det är hur som helst bra att ha något att välja på. Tänk på att barn ofta är väldigt aktiva även på vintern, så om det är omkring noll grader ute blir barnet lätt svettigt om mössan är för varm.

Vantar är givetvis ett måste för barn som är ute och leker på vintern. Det är även här bra att ha lite olika alternativ att välja mellan.

Tjocka vintervantar för de kallaste dagarna. Till små barn brukar tumvantar och handskar vara bäst, medan lite större barn som kan ta på sig vantarna själv, ofta gillar vantar och handskar med fingrarna fria.

Utöver vintervantarna, kan det vara bra att ha ett par vattentäta överdragsvantar för barnen. Dessa är praktiska både på höst, vinter och vår, när det inte är alltför kallt men ändå är blött ute.

Barn brukar inte dra sig för att leka med vatten även när det är slaskigt och kallt, så se till att de inte blöter ner händerna för då blir de snabbt kalla!

ytterkläder overaller

Håll värmen med lager-på-lager-principen

En av nycklarna till att hålla barnet varmt på vintern är genom att klä barnet med flera lager, med luft däremellan. Till exempel genom att ha ett underställ eller t-shirt och långkalsonger under, tröja och byxor utanpå, samt jacka och täckbyxor överst.

Om overallen är tillräckligt heltäckande och varmt fodrad kan det dock bli för varmt med ett underställ eller långkalsonger. Om barnet dessutom går i förskolan och inte riktigt kan hjälpa sig själv att ta av långkalsonger eller extra strumpbyxor, kan de lätt bli för varma när de är inomhus. Då kan det vara bättre att skippa understället helt.

Men är det riktigt kallt, kan det vara skönt och tryggt att pälsa på sig ordentligt, från topp till tå, med underställ och hela paketet. Känn efter när ni har varit ute om barnet är svettigt under kläderna och anpassa er efter hur ditt barn känner sig!

Mellandagsrea på barnkläder

mellandsgarea barnkläder

Som ni säkert vet är julafton nu över och vi har en spännande tid framför oss. Nu när du har det lugnt med familj och vänner under juletiden så varför inte passa på att tänka igenom vad ditt/dina barn behöver året som kommer.

Varför då detta, jo det är ju dags för mellandagsrea! Shoppa loss när butikerna säljer slut på produkterna de vill bli av med för att köpa in nytt och för att tömma lagren inför det kommande året.

Här följer lite erbjuden som du kan dra nytta av.

50% rabatt på Babyshop.se

Under mellandagsrean ger Babyshop 50% rabatt på utvalda produkter. Du hittar produkterna genom att klicka på knappen som går till Babyshop.

Upp till 70% rabatt på Babyland

Ta chansen och fynda med upp till 70% rabatt under mellandagsrean på Babyland. Genom att klicka på knappen kommer du direkt till rätt sida på Babyland.

Upp till 40% rea på Reima

Fynda kvalitetskläder från Reima. De har just nu upp till 40% rabatt på deras produkter. Det är svårt att hitta så bra barnkläder till så bra pris, gå till Reima.

Bugaboo Fox test och recension

Jag har fått många frågor om barnvagnen Bugaboo Fox från er läsare genom e-post och Instagram, och här kommer ett detaljerat test och recension om Bugaboo Fox. Jag vet att det har tagit tid, men bättre sent än aldrig 😉

Det har kommit en ny version av Bugaboo Fox, den heter Bugaboo Fox2. Jag har recenserat barnvagnen Bugaboo Fox2 här.

Kortfattat om Bugaboo Fox

En elegant prisbelönad och lyxig barnvagn, den eleganta Fox är Bugaboos lättaste barnvagn för vardagsbruk.

Vackert utformad med anpassningsbara färger på tyget och en väl tilltagen liggdel – första gången kan det vara lite knepigt att byta från liggdel till sittdel, men eftersom det inte görs så ofta så ser jag inget problem i det.

Viktiga funktioner hos Bugaboo Fox

Lämplig att användas för:Nyfödd och upp till 17 kg
Typ av vagn:Terräng
Vikt:9,9 kg
Resekompatibel:Ja
Total kostnadMed full utrustning från 12 720 kr

Köp Bugaboo Fox 3 hos Bonti

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Vad är Bugaboo?

Bugaboo är ett varumärke som knappt behöver någon introduktion, som ett av de mest populära märkena på marknaden känner de flesta föräldrar till det.

Det nederländska varumärket är placerat i topp på denna tuffa marknad och ses som det ultimata valet inom valet av vagnar för stadsmiljös.

Bugaboo använder djur i sina modellnamn så som Cameleon, Donkey, Buffalo och Bee, den senaste Fox har blivit användarnas favorit.

Som nästa generations barnvagn för Bugaboo lovar modellen Fox “den bästa körupplevelsen hittills” och fantastiska möjligheter till att anpassa vagnen.

Vad som ingår i Bugaboo Fox Standrdpaket
Vad som ingår i Bugaboo Fox Standardpaket

Hur kompakt är Bugaboo Fox?

Mycket. Foxen har ett sätt att vika ihop den i en del, då den dessutom kan stå fristående. Det är även möjligt att vika ihop den i två separata delar, men fortfarande så kan den vara självstående.

Är det lätt att fälla ihop Bugaboo Fox?

Ja. Bugaboo säger själva att Foxen har ett sätt att vika ihop den med en hand, dock så underlättar det med två händer!

Knapparna för att fälla ihop vagnen är de samma som alla andra vagnar i Bugaboo familjen. Ramen kollapsar intuitivt när du trycker och drar i fliken på vardera sidan av handtaget. Den fälls genialt med det vändbara sätet i båda positionerna.

Är Bugaboo Fox lätt att fälla ut?

Bugaboo Fox har ett låssystem på insidan av ramen. Du vrider lätt på låset och växlar till upplåsningsläge. När du lyfter handtaget öppnas det intuitivt och låses snabbt på plats. När du trycker ner på det fasta handtaget öppnas sedan framhjulen och fälls ut fullständigt. Se filmen nedan så ser du hur smidigt det är.

Bugaboo Fox Förvaring

Hur lätt är det att förvara Bugaboo Fox?

Självstående i alla konfigurationer gör Bugaboo Fox till en hit för förvaring. För att fälla ihop vagnen med liggdel eller sittdel och slänga in den i bagageutrymmet löser man på några sekunder.

Är det lämpligt att använda Bugaboo Fox för nyfödda?

Ja med liggdelen. Bugaboos liggdel är en av de längre på marknaden med sina 90 cm, så att du kan använda denna så länge som ca 6-9 månader, detta naturligtvis förutsatt att ditt barn gillar att ligga där. Maximal vikt för ett barn i liggdelen är 9 kg.

Från och med 6 månader kan du om du vill sätta  bebisen i sittdelen.

När det väl är dags att byta från liggdel till sittdel så kan det vara lite komplicerat för en ny användare av Bugaboo Fox. Så var inte stressad eller i tidsnöd när du skall byta.

Bugaboo-Fox-Liggdelstyg

Hur är förvaringskorgen?

Under barnvagnen finns det en korg som mäter över hela undersidan. Den rymmer en hel del, och du får enkelt plats med lite leksaker samt lite varor från den dagliga handelsrundan i din lokala butik.

Det finns två inre förvaringsfickor som är perfekta för att förvara mindre föremål som din mobil eller för att ha med sig våtservetter, napp eller några blöjor.

Är Bugaboo Fox lätt i vikt?

Foxen är inte för tung och är tillräckligt lätt att bära med hela ramen. Med sina 9,5 kg är den lättare än några av dess konkurrenter, men inte alla.

Hur är Bugaboo Fox att använda i parker, över rötter, uppför kullar samt i snö?

Bugaboo säger att Fox är den bästa modellen för att köra, hittills. Med en ny hjulupphängning och en ny centralfästeupphängning gör denna barnvagn smidig även vid ojämn körning.

När man kör den på leriga vägar eller i snö så ändrar man enkelt hjulen så de låser sig och bara pekar framåt, detta gör att vagnen enkelt rullar även på jobbiga underlag utan något direkt motstånd.

Köp Bugaboo Fox på Babyshop

Bonti är en av de få butiker i Sverige som säljer Bugaboo Fox och med alla dess tillbehör. Se till att du får en riktig försäkring och garanti genom att handla från Bonti.

Hur fungerar Bugaboo Fox som en statsvagn?

Helt perfekt. Denna vagn är som gjord för stadsmiljö, du rör dig så enkelt och friktionsfritt i shoppingcenter och i trånga gångar, trottoarer och övergångsställen.

Där en del barnvagnar kan rycka till på sänkta kantstenar jobbar Foxen lätt över sänkta kantstenar utan att behöva använda någon muskel alls.

För att komma över högre kantstenar måste du lägga lite vikt på handtaget, men det behöver du på alla barnvagnar! På bussen, parkerad i trånga utrymmen, kan den sticka ut lite då handtaget tar plats. Men det fixar du enkelt genom att sänka styret så långt ner som möjligt.

bugaboo fox i uppförsbacke

Ger Bugaboo Fox bra valuta för pengarna?

Bugaboo Fox är ingen budgetvagn utan är en lyxig vagn med bra stabilitet. Vissa budgetvagnar kostar lika mycket som bara aluminiumramen.

Men även om detta är en relativt dyr vagn så får du med många tillbehör när du köper hela paketet samt att detta är en vagn som garanterat kommer ha ett bra andrahandsvärde vilket är viktigt att tänka på när du köper en ny vagn.

Är det värt att styla/efteranpassa Bugaboo Fox?

Nej, grundutförandet av Bugaboo Fox räcker gott och väl. Det är lite som med en bil, om du vill förbättra eller snygga till vissa funktioner. Men för att göra vagnen snyggare i dina favoritfärger och du har råd, varför inte?

Är Bugaboo Fox enkel att resa med?

Ja. Med adaptrar för babyskydden Maxi-Cosi, Peg-Perego, Britax och Chicco gör att du enkelt kan använda din favoritbarnstol tillsammans med Bugaboo Fox.

bugaboo fox position sittdelÄr storleken för sittdelen bra?

Ja. Bugaboo har genomgående bra sittdelar i alla modeller och så gäller även Bugaboo Fox. De är bekväma, väl vadderade och stora.

Är Bugaboo Fox bra om jag är lång?

Den maximala höjden på Bugaboo Fox är bra. Jag har pratat med längre personer som efter att ha testat Foxen under en tid inte har mycket att klaga över.

Du kan hitta bättre vagnar om du är extremt lång, men för den lite längre personen, inte extremt, passat Bugaboo Fox bra.

Bugaboo Fox , justerbart styre

Är Bugaboo Fox enkel att hålla ren och tvätta?

De flesta delar av Bugaboo Fox är alla avtagbara och tvättbara i maskin vid 30 grader. Glöm inte att ta ut skummet i sittduken innan du tvättar, eftersom det inte kommer att klara sig i en maskintvätt, och torktumla inte!

Skummet ska rengöras med en fuktig trasa, samma som med ram / chassi, kundvagn, hjul, regntäcke, madrass och grepp.

Spraya gärna hjulen lite då och då med smörjande medel, efter att du gjort rent dem från grus och smuts.

Vem skulle Bugaboo Fox vara mest användbar för?

För föräldrar i förorten, eller stadsbor där livsstilen kombineras mellan bil och promenader. Bugaboo Fox går bra att pendla med, men den är inte smidig om du skall upp och ner i tunnelbanan varje dag.

Bugaboo Fox Stellar

Kan taket användas som solskydd?

Ja. Taket är vattenavvisande, erbjuder UPF50 + -skydd och är helt utdragbar tack vare den gömda blixtlåsöppningen på baksidan av huven. Den är tillräckligt stor och har en bra täckning för att hålla solljus borta.

Hur är däcken på Bugaboo Fox?

Däcken är utmärkta för torra terränguttag men ibland på en regnig, lerig dag i parken kan det vara lite svårt att dra vagnen framåt. Hjulen blir i princip lite tilltäppta av lera då det inte finns tillräckligt med mellanrum mellan däcket och de andra delarna.

Däcken fungerar även bra i snö och har ett bra fäste tillsammans med att du kan tvinga hjulen i en position rakt fram.

Är bromsarna på Bugaboo Fox enkla att använda?

Ja. Det är enkelt. De är tydliga, uppenbara och enkla att använda – du hör alltid ett klart klick. Den kan tillfälligt rulla framåt för att klicka på plats, men du har alltid den lugnande röda indikatorn som visar att bromsen är i.

Bugaboo Fox Broms

Passar Bugaboo Fox i bagagerummet i bilen?

Detta beror naturligtvis på vilken bil du har, men om du har en normal bil med ett normalt bagageutrymme så kommer den garanterat passa. Detta då den i ett fullt ihopfällbart läge blir väldigt platt.

Bugaboo Fox Fälla ihop till bilen

Vad finns i paketet när man köper Bugaboo Fox?

 • Basbox inklusive chassit
 • Ram
 • Liggdel
 • Handtag
 • Regnskydd

Vilka tillbehör finns tillgängliga?

Vad?Pris:Köpa:
Skötesväska559 krKöp här
Sittdyna i ull1219 krKöp här
Smartphonehållare389 krKöp här
Snacksbricka509 krKöp här
Breezy Sun Canopy:799 krKöp här
Navkapslar:280 krKöp här
Canopy599 krKöp här
Sittdel890 krKöp här
Mugghållare309 krKöp här
Wheelboard1180 krKöp här
Maxi-Cosi babyskydd509 krKöp här
Sittfoder:659 krKöp här
Parasoll:509 krKöp här

Så vad tycker jag om Bugaboo Fox?

Detta är en av de bättre och smidigare barnvagnar jag har använt. Den ger ett genuint intryck och kvalitet. Detta är en barnvagn som håller i många år och garanterat dessutom kommer att ha ett bra andrahandsvärde vilket gör att du får tillbaka en del av inköpspriset efter att ditt/dina barn växt ur vagnen.

Julklappar till Barnen med extra rabatt!

julklappar till barn

Nu är det jul igen, och med det vet vi vad som väntar för de allra flesta lyckliga. Vi får tid att spendera med familjen och känna hur mycket vi tycker om varandra.

Men det är även barnens tid, då det skall finnas mängder av kärlek och värme.

Självklart är inte gåvor, leksaker, och julklappar det allra viktigaste, men att se lyckan i barnens ögon när de öppnar julklappar är svårt att motstå.

Men självklart kostar det pengar, och varför inte spara en slant genom att köpa julklappar på rea.

Julklappar, leksaker, babyprodukter med mera

BabyShop erbjuder de just nu extra rabatter i deras outlet med en speciell rabattkod: XMASOUTLET

Ange denna kod innan du betalar, och tänk på att den totala ordersumman skall vara minst 799 kr.

De har extra bra priser på julklappar så som Barnkläder, Barnskor, Accessoarer, Babyprodukter och Leksaker.

Julklappar till Barnen med extra rabatt!

Just nu! Extra rabatt i BabyShop’s outlet, passa på och köp alla julklappar till superpris

×